23948sdkhjf

Storsatsning på filmproduktion

Genom en investering på 10 miljoner euro kan sträckfilmstillverkaren Rani under 2021s andra halva öka produktionen, då en ny filmblåsninglinje för 7-skiktsfilm upprättas. Resultatet kommer innebära ännu bättre lösningar, med mer hållbar produktionsprocess.

Ranis nya filmblåsningslinje kommer att upprättas i fabriken i Terjärv i Österbotten under juli 2021. Genom denna yttersta filmblåsningsteknik kommer man kunna producera längre längder och tunnare filmer. Allt för att slutanvändarens lönsamhet i emballeringsprocessen ska maximeras. Investeringen gör Terjärv-anläggningen till en av de största i sitt slag i Europa och med förenklad logistik kan leveranser av både balsträck- och silofilmer beställas därifrån.

– Den nya linjen ökar inte bara produktionskapaciteten utan stärker även vår position som en av de ledande tillverkarna av balsträckfilmer långt in i framtiden, säger Rani Plasts försäljningschef för lantbruksfilmer, Christer Vidjeskog.

Som resultat av investeringen kommer också en mer hållbar produktion.
– Spill och el-förbrukning i produktionsprocessen minskar och förmågan att ta tillvara på återvunnet material ökar. Detta går i linje med Ranis mål att vara klimatneutrala 2035. 

I Sverige är Tama Scandinavia  återförsäljare av Ranis lantbruksfilmer. De har sett ett konsekvent ökat intresse för de lösningar Rani lanserar. 

Henrik Larsson är tekniskt ansvarig på Tama Scandinavia:
– Lantbrukare och maskinstationer vill ha effektiva och pålitliga lantbruksfilmer, med hög kvalitet. De senaste åren har Rani visat en fantastisk förmåga att möta den förväntan. Som den högkvalitativa serien RaniWrapXtra, samt RaniWrap EcoL som innehåller 30% återvunnen lantbruksfilm. Vi är stolta över att få fortsätta den innovativa resan med Rani, nu när nästa steg tas, säger Henrik Larsson.

Den nya filmlinjen levereras av den tyska marknadsledaren Windmöller & Hölscher och installationen sker i juli, i god tid innan höstens testkörning, utbildning och produktionsstart.

Utöver den nya filmlinjen bygger Rani Plast även ett automatiskt palltransportsystem med automatiskt styrda fordon (Automated Guided Vehicles), uppgraderar befintliga filmlinjer och introducerar ett nytt skiftarbetssystem för att förbättra arbetssäkerheten. Det automatiska palltransportsystemet levereras av lokala Ab Solving Oy och tas i bruk i september.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156