23948sdkhjf

Vego i hållbar förpackning

Sevan lanserar nu sin falafel i nytt emballage. Det tidigare plasttråget har bytts ut mot en påse. Genom förpackningsbytet minskas mängden plast med 60% och den totala mängden förpackningsmaterial med 78%. Dessutom effektiviseras distributionen eftersom fyllnadsgraden ökar, samtidigt som transporterna till fabrik reduceras.

Sevan satsar på förpackningsutveckling och är ett bolag under tillväxt som under de senaste åren gjort stora investeringar, bland annat genom anläggandet av en ny, toppmodern fabrik i Rosersberg, norr om Stockholm. Med nya produktions- och förpackningslinjer har kapaciteten mångdubblats och i fabriken hanteras dagligen flera ton baljväxter som blir till silkeslen hummus eller krispig falafel.

– Efter flera år av kraftig tillväxt för vårt färska och frysta sortiment, känns det fantastiskt att äntligen ha flyttat till nya, moderna produktionslokaler med plats för lab och provkök. Med nya maskininvesteringar kan vi nu erbjuda våra kunder ännu fler och mer hållbara förpackningsalternativ, både för konsument- och foodservicemarknaden, säger Elin Ingves Pyk, VD på Sevan AB.

Den nya falafelförpackningen finns i butik från vecka 11 hos Coop. En påse innehåller 200 g och i produktserien ingår totalt fyra olika smaker. Falafel Original är först ut att lanseras på den svenska marknaden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078