23948sdkhjf

Fler restauranger börjar med pant av förpackningar

I december förra året lanserade startupbolaget &Repeat ett retursystem för engångsförpackningar på kedjorna Panini, Lett, Zocalo och Mahalo där den som vill kan lämna tillbaka sina take-away-förpackningar och få pengar tillbaka.

Antalet restauranger som erbjöd pant var då 40, men nu har det antalet vuxit till närmare 140 restauranger. Bland de som nu ansluter sig till systemet finns bland annat Hawaii Poké och Oh Poké.

– Vi är oerhört tacksamma för den respons vi har fått av marknaden. Att ledande aktörer i
restaurangbranschen är modiga och vill vara med och skapa förändring när startups som oss kommer med nya lösningar är helt avgörande för samhällets möjlighet att lyckas med innovation och förändring, säger Tor Espen Steinvik, vd och medgrundare av &Repeat, i en kommentar.

&Repeat har den senaste tiden även rekryterat ny personal. En av dessa nyrekrtyeringar är Jon Haag som tillträder rollen som chief circular officer. Jon Haag kommer närmast från forskningsinstitutet Rise där han lett affärs- och innovationsområdet materialomställning. Jon Haag har över 20 års erfarenhet inom förpackningar och cirkularitet från företag som McKinsey & Co, BillerudKorsnäs och Stora Enso. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094