23948sdkhjf

EU-samarbete för bioomställning

RISE deltar i ett nytt europeiskt samarbete för att påskynda omställningen till biobaserade produkter, däribland förpackningar.

Ett nytt europeiskt samarbetsprojekt lanseras. I projektet ingår inte mindre än nio europeiska länder och sammanlagt olika 27 olika organisationer. Sverige representeras av två enheter inom forskningsorganet RISE, RISE Processum och More Research RISE AB.

Projektet har fått namnet INN-PRESSME och kommer att fungera som ett ekosystem som involverar utveckling av återvinningsbara och/eller biologiskt nedbrytbara produkter; förpackningar, energi- och fordonslösningar och andra konsumtionsvaror. Koordinator för projektet är VTT Technical Research Centre of Finland.

– Vi är jätteglada för det här projektet. Det ger oss inte bara möjlighet till nära samarbete inom RISE olika divisioner, men också gentemot slutanvändare av den produkt som kommer att produceras. INN-PRESSME har en spännande samarbetsmodell och vi tror väldigt mycket på ett öppet arbetssätt. Genom att tillgängliggöra både test- och demomiljöer och kompetens kan vi skapa ännu större värden och snabba på kommersialiseringsprocesser, säger Julia Nordlander.

Kärnan i det nya samarbetet består av olika pilotanordningar som ägs av tio europeiska partners. INN-PRESSME startade 1 januari 2021 och löper till 31 januari 2025.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078