23948sdkhjf

Målet är 100 % förnybart

BillerudKorsnäs och Tetra Pak har ingått ett särskilt samarbete för att utveckla en förpackning som till 100 % kommer förnybara resurser och samtidigt är återvinningsbar.

Idag består Tetra Paks förpackningar i allmänhet av ca 70 % förnybart material - kartongen - medan den plast som behövs i regel härstammar från petrokemisk industri där fossil olja är råvara. Tetra Pak erbjuder redan idag sina kunder möjlighet att ha förnybar plast, s k grön PE, i förpackningarna, men denna plast är både betydligt dyrare och tillgängligheten är begränsad. Därför står nya innovationer för att öka förpackningarnas hållbarhet sedan länge högst upp på agendan för båda företagen.

– Vår mission är att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid. 70 procent förnybart material är en bra start, men det enda sättet att lösa de stora hållbarhetsutmaningarna vi står inför är att göra det tillsammans, säger Malin Ljung Eiborn, EVP Sustainability & Public Affairs på BillerudKorsnäs.

Det samarbete som Tetra Pak och Billerud Korsnäs nu går in i baserar sig på en innovationsmodell som består av ett antal definierade projekt där experter från de två företagen arbetar tillsammans, med målet att långsiktigt att ta fram en förpackning som till hundra procent kommer från förnybara resurser.

– Vi vill ha en förpackning som till hundra procent kommer från förnybara resurser. Vi behöver flera nya innovationer för att hitta nya material som kan skapa en bra barriär. Vi måste agera tillsammans för att förändra branschen. Det finns så många utmaningar och ett stort behov nya lösningar, säger Eva Gustavsson, Vice President Material & Package på Tetra Pak.

BillerudKorsnäs är sedan lång tid en av Tetra Paks prioriterade leverantörer av vätskekartong för sina förpackningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078