23948sdkhjf

Coronan håller oss i ett järngrepp

Coronan fortsätter hålla oss i ett järngrepp. Sverige är särskilt drabbat av många dödsoffer, men vi är inte ensamma, många andra länder har haft svårt att skydda sina äldre och utsatta.

Tiden för när vi ska vara igenom eländet skjuts hela tiden fram och ibland känns det som man inte ser något slut på eländet. Trots att vaccinnationerna nu har kommit igång är det ingen garanti för att inte bli sjuk eller att smittan inte kan spridas vidare av de som har vaccinerats. Samtidigt dyker nya muterade virus upp med ännu högre smittorisk och dödlighet.

Det som för oss alla var tillfälliga lösningar på att hantera pandemin börjar nu se ut som permanenta lösningar som vi kommer att få leva med en längre tid. Hela tiden utvecklar vi vår skicklighet att ses och göra affärer digitalt, men också att träffas coronasäkert. Det fysiska mötet går aldrig att ersätta och ska vi åter få samma fart på hjulen och den ekonomiska utvecklingen måste vi i högre utsträckning även kunna träffas på riktigt.

"Till hösten har vi en stor mässa att se fram emot - förhoppningsvis."

Jag har lyckats få till ett fåtal besök ute på företag. Det har gått bra. Det är företag med fabrikslokaler, så möjligheten till social distans är god. Känner man sig frisk och i övrigt lever ett liv där man tar sitt ansvar för social distans och bär munskydd där trängsel kan uppstå, bör man kunna fortsätta sköta sitt arbete som förr. På förlaget är vi sedan länge uppdelad i halva styrkan och kan vara på kontoret ett par dagar i veckan om vi vill. Dessa dagar upplever jag som väldigt produktiva och viktiga för att bygga lagandan som behövs i det team man jobbar.

Till hösten har vi en stor mässa att se fram emot - förhoppningsvis. Om inte regler om folksamlingar från regeringen på FHM:s rekommendationer sätter snubbeltråd. Det mest troliga nu är att Scanpack 2021 blir en hybridmässa, med ett stort inslag av digitala aktiviteter, såväl utställare som seminarier och föredrag. Att skjuta mässan på framtiden är nog det sista alternativet Svenska Mässan vill ta till. Jag håller tummarna för att vi kan ses i Göteborg den 26-29 oktober.

Artikeln är en del av vårt tema om LEDAREN.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109