23948sdkhjf

Robotbyte i ICA:s automatlager

På ICA:s centrallager i Västerås säkrar ett smidigt robotbyte problemfri produktion. Här har gamla robotar ersatts med den senaste tekniken från ABB.

Inne på ICA:s kyllager i Västerås arbetar åtta robotar taktfast. Låda efter låda med köttfärs lyfts från transportbandet för att sorteras butiksvis. De nya ABB-robotarna borgar för hög tillgänglighet – både idag och i framtiden.

För två år sedan beslutade ICA att investera i en helt ny robotpark, då styrsystemet och mekaniken i de äldre robotarna började närma sig slutet av sin livslängd.

– De äldre robotarna har haft en bekymmersfri drift. Vi har haft ett servicetillfälle per år och det har räckt alldeles utmärkt. Men produkter går ur tiden vare sig man vill eller inte, och vi byter robotarna för att bibehålla hög tillgänglighet på anläggningen. Att vi samtidigt får in den senaste ’top notch’ ABB-produkten känns bra, säger Mika Lilleberg, teknisk chef på ICA Sverige AB.

Läs hela reportaget i Packmarknaden nr 1. Saknar du prenumeration som ger dig tillgång till såväl tidning som allt digitalt innehåll på packnet.se. Klicka Här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093