23948sdkhjf

Designa din egen Hannovermässa

Jodå, det blir en mässa i Hannover den 12 till 16 april. För första gången en helt digital sådan.

Vi fick en försmak av vad som komma ska då Hannovermässan sände en förmässa i början av februari.

Dr. Jochen Köckler, vd för Deutsche Messe inledde med att berätta om årets teman. De är tre stycken: globalisering, digitalisering och automatisering.

Och på tal om digitalisering var det något han talade sig varm för. Han var mycket positiv till den digitala mässan - och till vad det digitala kan innebära även när mässan förhoppningsvis blir fysisk 2022.

- Jag är säker på att det kommer en tid efter pandemin detta år då människor kan mötas igen. Båda delarna av den digitala versionen vi använder nu kommer att kunna tas in i framtiden och skapa hybridformat. Så det här är som en lärande fabrik. Vi utvecklar affärsmodeller här - det är en fantastisk idé, sa han och att vi ska dra nytta av det vi lär oss under pandemin även i framtiden.

De kallar mässans digitala version för den globala plattformen för innovationsnätverk och orientering i en tid av industriell omvandling. Och mässan kommer som vanligt att erbjuda företagspresentationer, föreläsningar och inte minst - personligt nätverkande. 

Den digitala versionen kommer nämligen erbjuda dig att designa din egen plattform. Där kan du ordna dina intressen och du kan kontakta vem du vill

- Det kanske till och med kan bli bättre än på själva mässplatsen, sa Dr. Jochen Köckler.

Partnerland denna gång är Indonesien och ambassadör i Berlin Arif Havas Oegroseno fanns på plats och berättade om landets deltagande.

Sexton företag fanns med och talade entusiastiskt om nya insikter och produkter som de kommer att presentera på mässan i april. 

Du kommer själv att kunna välja vilka av dem du vill lägga till på din egen plattform under den digitala Hannovermässan i april.

Förhandsvisning av konferensprogram

Under fem dagar diskuterar HM 2021 Digital Edition trender och framtida ämnen i branschen.

Måndagen vigs åt politik och press med företrädare för politik och näringsliv.

Öppning - presskonferens - Hermes award-ceremoni - Partnerland.

Tisdag till torsdag handlar om industriell transformation. Tre livekanaler behandlar branschens framtida ämnen och trender.

Energi- och resurseffektivitet - Intelligent produktion och IT-infrastruktur - Klimatneutral produktion och rörlighet - Supply Chain, Logistics & Mobility.

Fredagen som är sista dagen är det WomenPower karriärkongress. Under mottot Reset.Rethink.Restart kommer den artonde karriärkongressen att äga rum som en digital händelse.

Inspirerande kvinnor och män lovas på scen, praktiska workshops, spännande paneldiskussioner och nya lösningar för intensivt nätverkande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094