23948sdkhjf

Vill föra arvet vidare!

Åke Sahlins Stipendiefond får motta en gåva från initiativtagaren till fonden. Gåvan överlämnas på Svenska Förpackningsgillets årsmöte den 25 mars och ska bidra till fondens fortsatta existens.

– Det är jätteroligt och välbehövligt. Om fonden ska leva kvar behövs fler bidrag och förhoppningsvis kan gåvan inspirera andra att följa efter, säger Kerstin Fahlskog för Svenska Förpackningsgillet som förvaltar fonden.

Donationen på 40 000 kronor görs av Stig-G Bergstedt som var med och startade fonden i början av 1970-talet. Han berättar;

– Åke Sahlin var en känd och högt aktad person inom förpackningsområdet. Han var förutom ordförande i Svenska Förpackningsföreningen, ordförande i Grossistförbundet och ordförande i Mässrådet som initierade Scanpack med den första egentliga Förpackningsmässan 1964.

– Åke Sahlins Stipendiefond bildades på mitt initiativ i samband med Åke Sahlins 70-årsdag 1972. Samtidigt hade Högre Teknisk och Ekonomisk Förpackningsutbildning startats av Svenska Förpackningsföreningen, där jag var dess Verkställande Direktör från 1970. Avsikten med Åke Sahlins Stipendiefond var att i första hand stimulera kursdeltagarna till ytterligare utveckling av sina kunskaper inom förpackningsområdet för en bättre samhällelig nytta.

Svenska Förpackningsföreningens medlemmar bidrog till en grundplåt till Fonden och många av de större förpackningsföretagen och råvaruföretagen lämnade ytterligare bidrag. Det blev en del förpackningstekniker som genom Fonden gavs tillfälle till förkovran vid andra utbildningar och genom resor till internationella mässor och intressanta företag.

– Jag lämnar mitt bidrag till Fonden med bakgrund till att Förpackningsbranschen genom året gett mig så mycket i form av svenska och internationella vänner som jag fortfarande träffar.  Jag vill också se en positiv utveckling inom branschen och att Fondens kapital kan räcka många år till. Min egen utveckling har gått över en kemistutbildning, försäljare inom plastråvaror, plastutveckling hos Ericson till Unifos i Stenungsund, till VD för ett plastsäcksföretag innan jag blev kallad till posten som VD i Svenska Förpackningsföreningen. Jag vill föra arvet vidare!, avslutar Stig-G  Bergstedt

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093