23948sdkhjf

Ny utbildning startar i höst

Klart för utbildning av förpackningstekniker i Skåne. Nystart av Yh-utbildningen Förpackningsteknik i Helsingborg.

I tuff konkurrens med andra utbildningar har Myndigheten för yrkeshögskolan beviljat Prepress & Print Developing yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsteknik att starta nya omgångar i Helsingborg.

Denna tvååriga utbildning kommer att ha sitt första intag nu i augusti/september. Utbildningen ger i grunden en bred kunskap om förpackningar från ”ax till limpa”, med tyngdpunkt på tekniska förutsättningar. Materialkunskap, tryckmetoder, barriärer för livsmedel, miljökrav och påverkan, logistik är ett axplock av innehållet.

– Det känns jättebra att såväl Yh-myndigheten som gensvaret från förpackningsbranschen är positiva till att fortsätt denna unika utbildning inom förpackningsteknik. Behovet av ny kunskap inom material, miljöpåverkan, barriärer, plast eller inte, osv. är stort inom förpackningsbranschen. Nya materialkombinationer. biomaterial, intelligenta förpackningar och ökandet av smarta förpackningslösningar inom näthandel är viktiga områden som vi förbereder och lär de studerande om och det är viktigt att ligga i fronten av vad som händer, säger Kay Thrygg, initiativtagare och huvudman till nystarten av utbildningen nu i höst.

Vill man läsa mer om utbildningen finns det på hemsidan: www.forpackningsteknik.se

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062