23948sdkhjf

PulPac tar in ytterligare kapital

PulPac har tagit in ytterligare kapital för att industrialisera sin teknik för torrformning av fiberbaserade förpackningar.

I den senaste finansieringsrundan har företaget fått in ytterligare 1,2 miljoner dollar, ledd av befintliga investerare. Totalt innebär att det totala kapitalet som rests uppgår till 7,1 miljoner dollar.

PulPac har också säkrat finansiering från banken, Nordea, på över 1,4 miljoner dollar för att förvärva avancerad utrustning för torrformning av fiber. PulPac kommer att använda intäkterna för att fortsätta sin snabba industrialisering av tekniken via partnerskap och investeringar över hela leveranskedjan för att säkerställa skalbarhet, kostnadseffektivitet och standardisering, skriver företaget.

– På en global marknad, som är angelägen om att hitta lönsamma och prisvärda alternativ till engångsplast, erbjuder Dry Molded Fiber-tekniken hållbarhet med bibehållna eller i vissa fall ännu bättre marginaler. Denna tilläggsinvestering gör det möjligt för oss att påskynda och möta ständigt ökande efterfrågan på tekniken, säger Linus Larsson, PulPacs VD och en av teknikens uppfinnare.

Dry Molded Fiber är enligt företaget en banbrytande tillverkningsteknik för cirkulära, lågpresterande fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter. Genom banbrytande teknik för cellulosaformning utan vatten gör PulPac det möjligt för varumärken och förpackningstillverkare (konverterare) att ersätta engångsplast med ett hållbart och kostnadseffektivt alternativ. Det öppnar också nya marknader för en stagnerande skogsindustri som lider av minskande efterfrågan på traditionella pappersprodukter.

– Branschens intresse för PulPacs teknik är stort. Dry Molded Fiber är marknadsklar för många applikationer och ett urval av globala ledare och partners implementerar redan tekniken, skriver företaget i ett pressmeddelande.

För att påskynda utbytet av engångsplast globalt licensierar PulPac tekniken till konverterare och varumärksägare som startar sin egen produktion.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078