23948sdkhjf

Belönades med förpackningspris

Stora Ensos design för pelletsförpackning har belönats med en WorldStar-utmärkelse.

Den förnybara och återvinningsbara förpackningen är avsedd för tung användning vid transport och lagring av träpellets för uppvärmning. Den tilldelade förpackningen är ett hållbart alternativ till den vanliga plastpåsen som används i pelletsindustrin.

I förpackningsdesignarbetet ägnades särskild uppmärksamhet åt användbarhet, återvinningsbarhet och visuellt utseende. Pelletsförpackningen, som ersätter plastpåsen, är med sina 12 kilo lätt att ta med hem från butiken tack vare bärhandtaget och är ett samarbete mellan den finska förpackningsdesignern Karoliina Pennanen och Stora Enso Packaging Automation-team.

– Pelletsförpackningen är ett bra exempel på hur smart design kan hjälpa till att ersätta plast med förnybart, återvinningsbart och koldioxidsnålt material, säger Tom Lind, SVP Head of Corrugated Nordics på Stora Enso.

– Förpackningen ger starka användbarhetsfördelar jämfört med alternativa pelletsförpackningar, vilket gör det lättare att bära och hälla samt mer kompakt lagring.

Om WorldStar

WorldStar-tävlingen arrangeras av World Packaging Organization (WPO) och är en internationell tävling med gamla anor för förpackningar. WorldStar-utmärkelser baseras på domarnas samförstånd om att en förpackning är överlägsen i sin kategori på marknaden vad gäller utförande eller innovation. Juryn består av representanter från olika länders branschorganisationer representerade i WPO och en representant från International Packaging Press Organization.

2021 tävlade 345 bidrag från 35 länder runt om i världen i WorldStar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141