23948sdkhjf

Avspolningsbara vågar minimerar smittorisken

Mettler Toledo's nya avspolningsbara kontrollvågar minimerar risken för bakteriesmitta inom livsmedelsproduktion.

De nya avspolningsbara kontrollvågarna klarar de flesta rengöringsprocesser som förekommer inom livsmedelsproduktion, och säkerställer hög vägningsnoggrannhet med bibehållen efterlevnad av hygienstandarderna

Mettler Toledo Produkt Inspektion lanserar en ny serie av avspolningsbara kontrollvågar för precisionsvägning i miljöer där livsmedel tillverkas. Produkterna i den nya serien är särskilt utformade för tillämpningar där rengöringen sker enligt strikta processer innefattande natriumhydroxidbaserade rengöringsmedel. Därmed minimeras risken för bakteriespridning, utan försämrad vägningsnoggrannhet. 
 
De nya vågarna är mycket väl lämpade för kött-, fisk- och skaldjurshantering, men även i tillämpningar där mejeriprodukter, bakverk och färdigmat hanteras. I sådana produktionsprocesser är det vanligt att flytande ingredienser spills och droppar ner på transportband eller andra maskindelar som har direkt eller indirekt kontakt med den produkt som tillverkas. 
 
De avspolningsbara vågarna har sluttande eller lätt buktande ytor, vilket förhindrar att vätska eller rester samlas och bildar grogrund för bakterier, samtidigt som transportbanden enkelt kan demonteras för effektiv rengöring. En öppen konstruktion med endast fyra ben på golvet underlättar rengöringen.  

Systemen är IP69-testade, godkända enligt Ecolab Material Compatibility Test och klarar de flesta natriumhydroxidbaserade rengöringsmedel och desinfektionsmedel. Detta gäller även kontrollvågarnas
touch-skärmar, som inte behöver tas bort eller täckas över, vilket förenklar rengöringsprocessen betydligt.

De nya kontrollvågarna följer de allra striktaste hygien- och säkerhetsstandarderna men innehåller också Mettler Toledos välkända precisionsteknik och baseras på vår tillförlitliga design. Liksom vågarna i de andra Mettler Toledo-serierna, är de nya kontrollvågarna i överensstämmelse med globala vägningsregler och mätinstrumentdirektivet (MID).

De uppfyller också kraven för transportörmaterial avsedda att komma i kontakt med livsmedel, inklusive EG-förordning 1935/2004 och EU-förordning 10/2011, vilket hjälper kunden att också uppfylla kraven enligt FDA-standarderna.

– Det allra viktigaste inom livsmedelsproduktion är att skydda konsumenterna mot kontaminering – från bakterier eller annat”, säger dr Jürgen Kress, VD för Mettler Toledo Garvens.

– Det är extremt viktigt att produktionsutrustningen klarar de rengöringsrutiner som krävs för att säkerställa en hög hygiennivå utan att kompromissa med noggrannheten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093