23948sdkhjf

Hygienisk insamling av använda ansiktsmasker

Metsä Board har i samarbete tagit fram en speciellt designad wellpappbehållare för hygienisk insamling av ansiktsmasker.

Under den pågående pandemin har användningen av ansiktsmasker växt till hundratals miljoner världen över. Men, använda hamnar de lätt i allmänna papperskorgar eller i naturen.

Metsä Board, ledande europeisk producent av premiumkartong av färskfiber och del av Metsä Group, har tillsammans med Futupack, byrå för förpackningsdesign, och wellpappkonverteraren Capertum tillverkat en behållare avsedd för hygienisk insamling av använda ansiktsmasker. Vid utformningen togs speciell hänsyn till de material som användes liksom behållaren användbarhet och kvittblivning.

Futupack är ett finskt företag som designar och implementerar hållbara förpackningslösningar.

– Vi ville att maskbehållaren skulle vara så estetiskt tilltalande som möjligt för att lätt kunna placeras i vilken inomhusmiljö som helst. Behållaren levereras platt och kan snabbt sättas samman. Som hjälp finns en tryckt instruktion på själva behållaren. När den fyllts är det lätt att stänga locket varefter behållaren säkert och hygieniskt kan lämnas till förbränning, säger Jani Mäkipää, Lead Packaging Engineer hos Futupack.

Som maskbehållarens toppliner användes MetsäBoard Pro WKL 160 g/m2, en bestruken vit kraftliner. Den finska wellpappkonverteraren Capertum tryckte E-wellen med silkscreen. Behållaren är lätt och stadig tack vare den vita kraftlinerns färskfiber medan dess snygga och lätta design gör den lättplacerad i olika publika inomhusmiljöer.

– Med urbanisering och växande befolkning blir hygieniska avfallslösningar allt viktigare. Covid-19 pandemin har medfört sina egna utmaningar för avfallshantering. Vi är glada att kunna erbjuda en lösning till dilemmat med kvittblivning av använda ansiktsmasker, säger Ilkka Harju, Packaging Services Director EMEA & APAC hos Metsä Board som arbetade i designprojektet med Futupack.

Kommentera en artikel (3)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.158