23948sdkhjf

Förpackningsåtervinning slår rekord i jul

Pandemins påverkan på människors beteenden har gjort att det lämnas in fler förpackningar till återvinning i Sverige.

FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, räknar därför med att fler förpackningar än någonsin tidigare kommer att lämnas till återvinningsstationerna under julperioden. Närmare bestämt mer än 24 000 ton totalt.

FTI väntar sig att förpackningar som lämnas till återvinning i jul och nyår kommer att öka med mer än 10 % jämfört med samma period 2019. Exempelvis spås en ökning ske med 1700 ton mer pappersförpackningar jämfört med förra julen, eller cirka 16 000 ton totalt.

Omräknat i en enhet som kanske inte är så vanlig andra tider på året så motsvarar mängden virke som går åt för att producera dessa pappersförpackningar och det omslagspapper som förväntas lämnas under julperioden till ca 4,3 miljoner julgranar…..

– Hemmakontor, mer näthandel och andra förändringar i vardagen på grund av pandemin har gjort att antalet förpackningar som lämnas till återvinning ökat. Julen 2020 kommer förmodligen att gå till historien som den jul vi fått in flest förpackningar till återvinningsstationerna. Vi vill be alla att tömma, vika och platta ihop förpackningarna så mycket det går så att mer får plats i behållarna,säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

Inför julens förväntade höga tryck på återvinningsstationerna har FTI också ökat kapaciteten och sin beredskap med tätare tömningar och städningar av stationerna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nestlé tar nästa hållbara steg kring Zoégas kaffeförpackningar
Snabbt skifte från plast kan ge ökad materialförbrukning! Hallå där, Annica Eldh!
Satsade 75 miljoner - nu är maskinen igång
Etikettinspektören lanseras lagom till mässan
2,5 miljoner ton förpackningar till återvinning senaste fem åren
Superhala filmen förhindrar skador i transporten
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.109