23948sdkhjf

Innovativ dryckeskylare av kartong

Att visa ett hållbart alternativ för livsmedelsförpackning var syftet med ett nytt demonstrationsprojekt av Weilburger Graphics. En innovativ och återvinningsbar dryckeskylare tillverkad av kartong skapades med en helt ny vattentät bestrykning.

Som material valdes en stark och lätt kartong av färskfiber från Metsä Board, del av Metsä Group. Förpackningen har ett kylfack som rymmer upp till 500 g krossad is eller kallt vatten. För att behålla vattnet i kylaren användes MetsäBoard Prime FBB EB eco-barriärkartong belagd med Weilburger Graphics’ nya Senolith® vattenbaserade barriärbeläggning.

– Många av våra kunder, speciellt inom sektorerna mat, samt kyld och fryst mat, söker miljövänliga förpackningslösningar som också är säkra för direktkontakt med livsmedel. Ofta måste dessa lösningar vara vattentäta, säger Arno Dürr, försäljningsdirektör hos Weilburger Graphics GmbH, en internationell tillverkare av bestrykning, flexofärger och lim baserad i Tyskland.

Lådans huvuddel, inklusive botten och lock, är tillverkad av MetsäBoard Classic FBB 340 g/m², medan den speciella kyldelen och fackavskiljaren tillverkades av Metsä Boards eco-barriärkartong MetsäBoard Prime FBB EB 265 g/m².

– Både idén och genomförandet gick mycket bra. Resultatet har blivit ett hållbart alternativ till konventionella förpackningsmetoder med imponerande känsla och utseende. I framtiden kan detta slags förpackningar bli en möjlighet även för frukt och andra livsmedel som behöver kylas, säger Gabriel Goldmayer, Account Director hos Metsä Board.

Kartong av färskfiber klarar vanligen fukt bättre än returfiberbaserade material och är också lättare och ger därmed förpackningen ett lägre koldioxidavtryck. Efter användning kan den återvinnas och bidra till en cirkulär ekonomi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095