23948sdkhjf

Faerch åter i dansk ägo

A.P.Møller Holding A / S, har tecknat ett avtal om att förvärva förpackningsföretaget Faerch A / S, en ledande inom livsmedelsförpackningar av plast. Säljare är investeringsfonden Advent International.

Faerch med huvudkontor i Holstebro kommer på detta sätt åter i dansk ägo. Faerch har de senaste åren genom en rad förvärv vuxit till en ledande europeisk tillverkare av  livsmedelsförpackningar. Företaget är också pionjär inom helt cirkulära lösningar, med produkter tillverkade av upp till 100 % återvunnen plast och återvinningsbara till nya livsmedelsförpackningar.

Faerch erbjuder som enda företaget i världen inom livsmedelsförpackningar sina kunder att ta emot och återvinna använda förpackningar till nya, liknande livsmedelsförpackningar, i industriell skala.

– Idag hamnar plast och andra former av avfall i naturen, deponier och förbränningsanläggningar med långtgående miljöpåverkan. Vi vill bidra till den kritiska samhällsutvecklingen av ett cirkulärt system, med samma material som används och återanvänds i ett oändligt antal tillverkningscykler. Faerch har visat att det erbjuder en övertygande, hållbar lösning genom att utveckla livsmedelsförpackningar med en hög grad av återvunnet post consumer material, säger Robert M. Uggla, VD på A.P.Moller Holding.

Jan T. Nielsen, CIO på A.P.Moller Holding säger;
– Faerch är en erkänd ledare inom cirkulära lösningar för livsmedelsförpackningar. De är ett fantastiskt team, med ett starkt kundutbud och distinkta operativa förmågor. AP Moller Holding kommer att stödja en acceleration av Faerchs ledande ställning och öka investeringarna i ytterligare återvinningsanläggningar för att möta kundernas efterfrågan och höga förväntningar.

– Vi är glada och stolta över att bli en del av AP Moller Group. Det passar perfekt när det gäller kärnvärden och vi upplever fullt stöd för vår strategi att driva branschens övergång till hållbara förpackningslösningar och en mer cirkulär ekonomi. Att vara en del av AP Moller Group med sitt enastående familjearv, dess långsiktiga investeringsperspektiv och internationella nätverk ger många fördelar och möjligheter för Faerch, säger Lars Gade Hansen, VD på Faerch Group

Transaktionen värderar Faerch till cirka 1,9 miljarder euro.

Förvärvet av Faerch förutsätter godkännande från berörda konkurrensmyndigheter och slutförandet av Faerchs nyligen aviserade förvärv av Sirap´s förpackningsverksamhet för livsmedel i Italien, Polen och Spanien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078