23948sdkhjf

Stora Enso satsar i Imatra

Stora Enso har beslutat att investera i centralisering och modernisering av virkeshanteringen vid Imatra-bruket i Finland. Investeringen på 80 MEUR kommer att förbättra Stora Ensos produktionsprocess för högkvalitativ förpackningskartong.

Investeringen är i linje med koncernens strategi för hållbart lönsam tillväxt inom förpackningsmaterial i starka kundsegment. Investeringen ska påbörjas under första kvartalet 2021 och beräknas vara slutförd under tredje kvartalet 2022.

Imatra-bruket producerar förpackningskartong i premiumkvalitet för livsmedel, dryck och lyxvaror. Syftet med investeringen är att modernisera Imatras virkeshantering samt centralisera den till en av de befintliga vedgårdarna. I projektet ingår installation av en ny och tredje avbarkningslinje, förbättringar av flishanteringssystemen, samt justeringar i den befintliga infrastrukturen på vedgården.

Den centraliserade och moderniserade virkeshanteringen kommer att resultera i en förbättrad och mer effektiv process. Vidare kommer den nya linjen för avbarkning att minska processens vattenkonsumption och därmed sänka klimatpåverkan.

– Stora Ensos förmåga att leverera högkvalitativt förpackningsmaterial är beroende av stora och konkurrenskraftiga bruk som Imatra. Imatra-bruket är en av världens största tillverkare av vätskekartong som säljs till kunder i hela världen. Sett på lång sikt är en effektiv och stabil massavedshantering fundamental för såväl massa- som kartongproduktionen, säger Hannu Kasurinen, chef för Stora Ensos division Packaging Materials.

Imatra-bruket, med de två produktionsanläggningarna Kaukopää och Tainionkoski, producerar förpackningskartong i premiumkvalitet för livsmedel, dryck och lyxvaror. För närvarande är den årliga produktionskapaciteten 1 195 000 ton förpackningskartong. Bruket har cirka 900 anställda. De senaste åren har Stora Enso investerat över 200 MEUR i Imatra-bruket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079