23948sdkhjf

"Öppen kod nödvändig för IoT"

Schneider Electric lanserar ny kategori av mjukvara för automatiseringssystem.

Schneider Electric går i bräschen för en allmän tillämpning av standarder för öppen automatisering. Nu presenterar företaget sin vision för universell automatisering med lösningen EcoStruxure Automation Expert – en ny kategori mjukvara för industriella automatiseringssystem.

– IT-branschen har insett fördelarna med öppna driftsplattformar, säger Peter Herweck, executive vice president industrial automation, Schneider Electric.

– Industriella automatiseringsmiljöer har gjort ett bra jobb med att leda industrin dit vi är idag, men de kan inte ge den smidighet och motståndskraft som behövs för modern industriell verksamhet. För att förverkliga löftet om den fjärde industriella revolutionen måste vi se över vår teknikmodell genom att öppna våra plattformar, koppla bort programvara från hårdvara och förbättra systemets smidighet och skalbarhet.

Industriell verksamhet genomgår en stor transformation. Framsteg inom maskininlärning, förstärkt verklighet (AR), realtidsanalys och IIoT möjliggör för industriföretag och tillverkare att uppfylla de krav som ställs i dagens digitala värld.

Stängda automatiserings-plattformar hämmar utvecklingen då de inte tillåter den bästa tekniken, innebär utmaningar för integration av tredjepartskomponenter och är dyra att uppgradera och underhålla. Informationstekniken utgår idag från öppna plattformar och utvecklas snabbt, men samma sak kan inte sägas om industriell teknik. Industrin har drabbats av bristande anpassningsförmåga och interoperabilitet. Det hämmar innovation.

EcoStruxure Automation Expert är en ny kategori av industriellt automatiseringssystem som bygger på standarden IEC61499.

– EcoStruxure Automation Expert är det första steget i resan mot universell automatisering, säger Fabrice Jadot, senior vice president, next generation automation på Schneider Electric.

– För att förverkliga potentialen i nästa generation industri måste vi börja tänka nytt. Att arbeta för gemensamma, öppna standarder är viktigt för att säkerställa interoperabilitet hos olika leverantörer och sömlösa gränssnitt från försörjningskedjan till tillverkning, produktion och till sist slutkunden. Nu är det dags för alla leverantörer att börja använda öppna implementeringar med kod- och funktionsportabilitet för att bli mer uppkopplade. Idag tar vi första steget i en ny riktning. Vi bjuder in industriella utvecklare att skapa sina egna programvarukomponenter och lösningar som bygger på IEC61499-standarden, som enkelt kan samverka med EcoStruxure Automation Expert.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062