23948sdkhjf

Har du koll på branschen?

I årets upplaga av Svensk Förpackningsindustri tar författaren Felix Helander pulsen på branschen och ställer sig helt enkelt frågan – hur mår den?

Svensk Förpackningsindustri - en översikt, är en unik rapport om förpackningsindustrin i Sverige. Den ger en ovärderlig inblick i hur branschen ser ut och massor av matnyttiga sifferfakta som är bra att ha på sina fem fingrar när man diskuterar med kollegor och affärsbekanta.

Felix Helander kommenterar årets upplaga av Svensk Förpackningsindustri som sträcker sig fram till och med året 2019 och fem år bakåt i tiden.

– 2019 var året när högkonjunkturen ebbade ut, något som märktes också i förpackningsindustrin. Efter några ovanligt starka år förändrades efterfrågan och verksamheten övergick till en betydligt lugnare fas. Detta är för industrin sammantaget.

– Förpackningsindustrin är mångfacetterad och långt ifrån en enhetlig grupp och består av stora och små, internationella och lokala företag. De kan delas upp efter materialslag och typ av service de erbjuder eller efter geografi.

I Svensk Förpackningsindustri analyseras förpackningsbranschen som består av 600 företag från norr till söder i Sverige. Rapporten ger en bild av hur det ser ut, totalt i hela näringen, men också uppdelat i segment. Segmenteringen är gjord efter förpackningsmaterialen Kartong, Plast, Glas, Trä och Metall och till detta kommer segmenten Etiketter/Märkning samt Förpackningsmaskiner. Kartongsegmentet delas dessutom upp i producenter av råmaterial och konverterare.

Rapporten består av 40 sidor med mer än 70 grafer och tabeller och visar hur industrin ser ut och hur den har presterat under de sista 5 åren, 2015 – 2019. I rapporten ges totalbilden samt en analys av de olika segmenten och nytt för i år är topplistor och en beskrivning av den geografiska spridningen.

För mer information om innehåll, pris och för beställning gå in på www.independent-intelligence.se.

Felix Helander har en bakgrund från förpacknings- och livsmedelsindustrierna och driver idag en egen konsultverksamhet som oberoende marknads- och strategikonsult under namnet Helander Consulting AB.

Verksamheten bedrivs från Lund och går i huvudsak ut på att leverera strategiska analyser och rapporter främst till livsmedels- och konsumentförpackningsindustrin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.126