23948sdkhjf

Vändning i sikte - trycket ökar

HP Indigo noterar att antalet tryck i kundernas tryckpressar ökar, jämfört med samma period föregående år.

I april märktes en tydlig nedgång i antalet tryck, men redan i maj vände det och började gå uppåt igen. Under hösten är antalet tryck tillbaka på samma nivå som förra året och med samma uppåtgående trend. Under november 2020 trycktes det sammanlagt mer i Nordens alla HP Indigo-pressar jämfört med november 2019.

– Det är roligt att se att våra HP Indigo-kunder ökar igen, grattis till dem. Under november månad trycktes det närmare 150 miljoner tryck med HP Indigo-pressar bara i Norden och flera kunder gjorde All-Time-High, säger Johan Gustafsson, säljchef på Visutech.

Etikett- och förpackningstryck är de segmenten där ökningen av antalet tryck är som störst, i flera fall över 25 procent.

– För flera av etikett- och förpackningstryckerierna märktes inte heller någon nämnvärd dipp under våren. När det gäller det civilgrafiska området så är fortsatt en del kvar att hämta igen för de som jobbar med besöksnära kunder, exempelvis reklambyråer, medan online-tryckerier och de som jobbar med High-End-produkter och förpackingar hämtat sig väl, fortsätter Johan Gustafsson.

– Det är en spännande tid vi nu går till mötes, med mängder av förändringar. Även Visutech ställer om både utbildningar och demovisningar till digitalt, så länge det tillför ett mervärde, berättar Johan Lidström, Visutechs vice VD.

– Våra kunder förändras också, som sig bör, då vi nu har både en lågkunjunktur och en pågående pandemi. Det är nu det är rätt tid att ställa om, från stora analoga offsetpressar till flexibla och digitala offsetpressar. Allt för att möta dagens krav på kortare ledtider och flexibla volymer men med bibehållen offsetkvalitet och med en bättre lönsamhet, avslutar Johan Lidström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063