23948sdkhjf

Prisregn över Smurfit Kappa

Smurfit Kappas innovativa design belönas med pris i Brasilien.

Smurfit Kappas ledande position inom innovativ förpackningsdesign visade  sig nyligen genom att  man kammade hem ett flertal prestigefyllda priser i Brasilien. ABRE Awards belönar förpackningar som utmärker sig med förstklassig kvalitet, teknik, design, funktionalitet, hållbarhet och innovation.

Smurfit Kappa tilldelades en ABRE Award i kategorin ”Lösningar för detaljhandel och e-handel” för en lösning med hyllfärdiga förpackningar (SRP) till konfektyrproducenten Docile.

Hyllfärdiga förpackningar (SRP) gör att produkter kan flyttas från pall till hylla med ett enkelt handgrepp i stället för att man plockar enskilda enheter. Den prisbelönta kundanpassade lösningen för Dociles produkt Maxmallow halverade tiden det tar att fylla på i hyllan och ledde till en försäljningsökning på 18 % tack vare en attraktivare design och konsumentvänlig förpackning.

Smurfit Kappa Brasilien tilldelades även två priser från EMBANEWS i kategorierna ”Teknik & Kvalitet” samt ”Marknadsföring”. Företaget belönades för sitt tekniska sätt att jobba med förpackningar med hjälp av redskap för eye-tracking-teknik.

Tekniken har utvecklats vid Smurfit Kappas Experience Centre i Brasilien och fångar konsumenternas ögonrörelser i en virtuell butiksmiljö, någon som gör det lättare att analysera och förstå hur attraktiva och effektiva olika förpackningar är för konsumenterna.

Det andra priset avsåg en hållbar och robust förpackningslösning för en äggproducent som nu kan erbjuda sina kunder ett e-handelsalternativ.

Så här säger Manuel Alcalá, CEO på Smurfit Kappa Brasilien, om priserna: 

– Smurfit Kappa jobbar för att tillhandahålla hållbara och innovativa förpackningslösningar för våra kunder och vi är väldigt glada över det erkännande som de här priserna innebär.

– Hållbarhet och innovation är kärnan i vår verksamhet och vi har dokumenterad erfarenhet av att förse våra kunder med förpackningslösningar som ger effektivare leveranskedjor och ökad försäljning, säger Manuel Alcalá.

Smurfit Kappa är Europas största och en av världens ledande producenter av pappersbaserade förpackningar. Företaget har ca 46 000 anställda på 350 produktionsenheter i 35 länder och hade 2019 en omsättning på ca 9 miljarder euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109