23948sdkhjf

Herenco går över till grön el

Från och med 1 januari 2021 har Herenco-koncernen slutit ett avtal att gå över till att köpa 100% förnyelsebar el i Sverige.

Det innebär bland annat att Emballator med produktion på flera plaster i landet minskar sitt klimatavtryck genom lägre koldioxidutsläpp.

– Sverige riksdag har beslutat att år 2040 skall all elproduktion vara 100 procent förnybar, självklart vill Herenco vara med och bidra till att detta mål uppfylls, säger Lovisa Hamrin ägare till Herenco-koncernen i en kommentar.

Även PacsOn, Hamhus och flertalet av de helägda bolagen inom Herenco Invest påverkas av denna nyhet.

– Detta är en milstolpe som bekräftar vårt arbete med att minska resursanvändningen i våra bolag. Vi arbetar fokuserat med denna fråga; bland annat genom att fokusera på innovation och effektivitetsförbättringar, avslutar Thomas Bergdahl VD Herenco AB.

Herenco är ett Jönköpingsbaserat familjedrivet ägarbolag i fjärde generationen som funnits i 154 år, med sammanlagt 33 bolag och 1133 anställda. Tillsammans omsatte bolagen under 2019 3,3 mdkr.

Företagen Emballator, PacsOn, Herenco Invest och Hamhus ingår i koncernen som även är ägare i portföljbolagen Nolato, Balco, Lyko och Hövding.

Carl-Olof och Jenz Hamrins stiftelse grundades 1985 via donation från familjen Hamrin och har sedan dess delat 329 mkr till forskning. Stiftelsen förvaltar ca 2 mdr.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079