23948sdkhjf

Samarbete för ny flerpackslösning

Smurfit Kappa och maskintillverkaren KHS rullar tillsammans ut flerpackslösningen TopClip för dryckesburkar.

Förpackningsföretaget Smurfit Kappa går samman med KHS, en av världens ledande tillverkare av fyllnings- och förpackningssystem för drycker och flytande livsmedel, för att rulla ut sin TopClip-multipackprodukt för sampaketering av drycker på burk.

Samarbetet innebär att man nu kan erbjuda en helhetslösning för dryckesföretag, inklusive en kombinerad unik och innovativ förpackningslösning och snabba, effektiva maskinlösningar.

TopClip lanserades förra året på Smurfit Kappas globala Better Planet Packaging Day. Det är en återvinningsbar lösning som ersätter behovet av krympplast, vilket erbjuder en möjlighet att ersätta plast med pappersbaserade förpackningar från hållbara källor.

TopClip innehåller inget ytterligare lim och det innebär att lösningen är 100 procent plastfri, vilket gör det lättare att ta loss eller dra isär burkarna.

– Den patenterade produkten tillgodoser behoven hos konsumenter som vill välja återförsäljare och varumärken som erbjuder miljövänligare förpackningar, skriver Smurfit Kappa.

TopClip täcker hela den övre delen av burkmultipacken, skyddar dem från kontaminering och ger utmärkt konsumenthantering och god möjlighet till varumärkesexponering. Dessutom har produkten ännu fler hållbarhetsfördelar i och med en 30 procent lägre klimatpåverkan jämfört med konsumentförpackningar i krympplast.

Så här kommenterar Saverio Mayer, CEO Smurfit Kappa Europe, samarbetet:

– Sedan lanseringen förra året har TopClip-förpackningslösningen genererat ett stort intresse som ett hållbart alternativ till plast och anses som en av de bästa lösningarna på marknaden när det gäller både konsumentupplevelse och hållbarhetsfördelar.

– Våra kunder litar på att vi levererar förpackningar med innovativa och förstklassiga helhetslösningar, och det här samarbetet med ett ledande teknikföretag som KHS gör att vi kan arbeta i perfekt harmoni med deras specifika maskinlösningar.”

Johannes T. Grobe, Chief Sales Officer på KHS, säger;

– På KHS ser vi oss som banbrytande inom hållbarhet och TopClip-produkten illustrerar ytterligare ett alternativ när det gäller att tillhandahålla hållbara förpackningslösningar för återförsäljare och varumärken.”

– Att optimera förpackningssystem och därmed spara på material och energi har alltid varit ett av KHS kärnkompetensområden. TopClip förändrar spelplanen för dryckesindustrin och tillsammans med Smurfit Kappa är vi väldigt glada över att kunna förse våra kunder med en helhetslösning för förpackning och automation.

KHS är en internationell tillverkare av fyllnings- och förpackningssystem för dryckes- och livsmedelssektorn. Företaget har en ledande position i branschen och är en global leverantör och utvecklare av förpackningslösningar och -maskiner för stora varumärken runt om i världen.

Smurfit Kappa Sverige och Norge är en del av Smurfit Kappas förpackningsdivision och hade 2019 en omsättning på 2,4 miljarder SEK. Företaget har ca 900 anställda med verksamhet på 10 orter i Sverige och Norge. Smurfit Kappas förpackningar är återvinningsbara, 100% biologiskt nedbrytbara och producerade på ett hållbart sätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079