23948sdkhjf

SRS-pall pallar frysen

​SRS Helpall grå har fått klartecken att användas till djupfrysta produkter.

Efter noggranna funktionstester och riskanalyser är Svenska Retursystems Helpall grå nu godkänd av ICA, Coop, Bergendahls, Lidl och Axfood för användning till djupfrysta produkter. Detta underlättar logistiken för många livsmedelsproducenter.

– Det är mycket glädjande att branschen bestämt sig för att Helpall grå även kan hanteras i frysmiljö. Det kommer att bidra till mer hållbara och kostnadseffektiva varuflöden, säger Martin Hörberg, Förpacknings & Spårbarhetsansvarig på ICA Sverige.

Säkerheten går alltid först menar Svenska Retursystem som liksom och samtliga grossister har gjort egna riskanalyser och noggranna tester för att säkerställa att pallen är säker även i fryst miljö. Med hjälp av RISE har bland annat friktionstester genomförts. De visar att Helpall grå fungerar minst lika bra som en träpall i frysmiljö.

– Det här är goda nyheter för många livsmedelsproducenter som inväntat beslutet om att få börja använda pallen för djupfrysta produkter. Det underlättar deras vardag att ha samma lastbärare som i andra flöden, säger Kjell Frykenstam, marknadschef på Svenska Retursystem.

Om Helpall grå

Helpall grå är standardiserad och anpassad för automatisk hantering. Den tål hög påfrestning, är friktionssäker och väger 10 kg mindre än en EUR-pall. Pallens beräknade livslängd är 15 år. Helpall grå genererar 10 procent lägre koldioxidutsläpp än motsvarande träpall.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11