23948sdkhjf

Papperstråg för värmeugnen

Walki lanserar ett tråg av förnybart material som kan ersätta tråg av plast och aluminium som används för färdigrätter som ska värmas i ugn i sin förpackning. Trågen klarar upp till 60 minuter i värmeugn.

Bakgrunden till Walkis nya tråg är EU:s nya förpackningsdirektiv som ställer krav på att förpackningar ska kunna återvinnas år 2030. I det direktivet kommer bland annat livsmedelstråg av skummad plast att förbjudas och i flera EU-länder övervägs en skatt på plastförpackningar

Walki har därför utvecklat ett värmetåligt tråg av förnybar fiber för att hjälpa kunder att följa den nya lagstiftningen. Tråget är helt fritt från PET och kan lätt återvinnas.

– På Walki är vi angelägna om att stödja övergången från aluminium- och plastbaserade lösningar mot fiberbaserade alternativ, säger Annika Sundell, Executive Vice President, Innovation and Business Development på Walki.

Trågen är lämpliga för en mängd olika applikationer inklusive frysta eller kylda färdiga måltider, såsom fisk och bakverk. Walki Packs trågmaterial kan användastill ett formpressat staplingsbart tråg som kan fås med antingen en vit eller brun insida. Barriärmaterialen hålls på ett minimum för att göra dem lätt återvinningsbara.

– Vi arbetar kontinuerligt med att öka fiberinnehållet i våra produkter och med lanseringen av det nya trågmaterialet har vi tagit ett enormt steg framåt mot monomateriallösningar, avslutar Annika Sundell.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078