23948sdkhjf

God Morgon blir mer klimatsmart 

God Morgon får mer mer klimatsmarta förpackningar och introducerar hållbarhetsmärkning.

God Morgon har förbättrat sina kartonger utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Genom att byta ut den tunna plastbarriären i kartongen och hela korken till biobaserad plast av tallolja får förpackningen 25 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med den tidigare förpackningen.

De nya och mer klimatsmarta förpackningarna distribueras till butik från och med näsa vecka. För att göra hela förpackningen klimatneutral klimatkompenseras resterande 75 procent av koldioxidutsläppen via två biståndsprojekt, ett i Uganda och ett på Borneo. 

God Morgon kommer dessutom från och med november 2020 att hållbarhetsmärka produkter som innehåller juice från frukt och grönsaker odlade på hållbarhetscertifierade gårdar.

Märkningen heter ”100% Sustainably Grown” och är en del av det globala branschinitiativet The Sustainable Juice Covenant. Målet med initiativet är att göra produktion av frukt- och grönsaksjuice, puréer och koncentrat 100 procent hållbar fram till 2030.

– Märkningen “100 % Sustainably Grown” har tagits fram för att hjälpa konsumenterna att göra ett hållbart val. Vi är stolta att vara en del av detta branschinitiativ där vi tillsammans tar ett ansvar för människor och miljö på en global nivå, säger Pernilla Morén, ansvarig för innovation och hållbarhet på Eckes Granini Sverige som äger God Morgon.

”100% Sustainably Grown” kommer att tryckas på juiceförpackningar där God Morgon fått verifierat att gårdarna som levererat råvaror till juicen uppnått de uppsatta kriterierna inom social och miljömässig hållbarhet. Här ingår exempelvis frågor om arbetsvillkor,

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.25