23948sdkhjf

Nytt förpackningssystem för ost

Sealed Air lanserar nytt system för vakuumförpackning av ost.

Sealed Air har utvecklat ett unikt förpackningssystem som kombinerar mjukvakuum med ett kontinuerligt produktflöde. Systemet är avsett att hjälpa ostproducenter att uppnå optimal produktkvalitet och förbättrad hållbarhet, utan att ge avkall på vare sig produktionshastighet eller effektivitet.

Det revolutionerande systemet: Cryovac SVS45 förbrukar upp till 50 % mindre energi jämfört mot liknande system med samma prestanda. Samtidigt som det ökar förpackningshastigheten, och dessutom erbjuder ett packresultat som bättre bevarar ostens struktur, konsistens och smak.

Cryovac SVS45 kombinerar differentialtrycksvakuum med en kontrollerad tryckförslutning och värme. Tekniken använder precis rätt mängd energi för att avlägsna luft ur förpackningen, samtidigt som osten fortsatt endast utsätts för normalt atmosfäriskt tryck- vilket resulterar i en mycket skonsam vakuumprocess. Systemets kontinuerliga produktflöde, i motsats till den cykliska process som används i de flesta andra vakuumsystem, garanterar samtidigt en hög produktionskapacitet.

Peter Thuerig, director Food Packaging Equipment på Sealed Air, förklarar:

– Tekniken och de patenterade lösningarna i Cryovac SVS45 är helt nya på marknaden, och kommer att revolutionerapackprocessen för såväl ostproducenter som förädlare. Cryovac SVS45-systemets mjukvakuumprocess avlägsnar skonsamt all luft ur förpackningen, utan att skada ostens känsliga och porösa struktur. En process som skyddar såväl kvalitet som smak; garanterar bästa utseendet för produkten i butikshyllan, och ger en helhetsupplevelse i både utseende och smak som bättre motsvarar kundens förväntningar. Alla dessa fördelar uppnås utan traditionellt hårdvakuum; en process som är långt ifrån idealisk när det gäller paketering av så känsliga produkter som just ost.

Dessutom förbrukar detta innovativa system endast ca 10 % av den tryckluft som traditionella vakuumsystem kräver- vilket naturligtvis reducerar energiförbrukningen högst väsentligt. Också hållbarheten kan förbättras genom användning av Sealed Airs stora utbud av olika Cryovac-material, t.ex. krymppåsar, krympslang och Cryovac OptiDure-krymppåsar.

Aldo Galbusera, marknadschef EMEA Cheese & SPM på Sealed Air, tillägger:

Plasten från ett termoformningsförpackat standard-Euroblock, eller en hel rundost, väger ca. 71 gr. Plasten på samma ost, packad med Sealed Air krymppåse i Cryovac SVS45-systemet, väger mindre än hälften så mycket- endast 32 gram. Detta innebär en enorm materialreduktion, såväl för den enskilde producenten som för hela industrin samlat, och möjliggör koldioxidbesparingar på hundratusentals ton.

Cryovac SVS45 har ett brett register och kan användas för att vakuumförpacka och försluta hårda och halvhårda ostar i alla storlekar, från 500 gram till större block som väger upp till 25 kg. Detta helautomatiska system kan förpacka mellan 10 och 40 ostar per minut.

Aldo Galbusera avslutar:

Eftersom osttillverkare i allmänhet föredrar att använda mjuk-vakuumsystem för att skydda ostens känsliga struktur, konsistens och smak, måste de samtidigt kompromissa när det gäller effektivitet och produktionskapacitet. Sealed Air har nu uppfunnit ett förpackningssystem som helt eliminerar detta val, och därigenom möjliggör det bästa från två världar. Cryovac SVS45 ökar istället prestandan, erbjuder optimalt produktskydd, och förstärker dessutom varumärket genom att bibehålla smak och förbättra produktens utseende och hållbarhet.

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078