23948sdkhjf

Ny trycksak ska inspirera kreatörer

Metsä Board har tagit fram en trycksak som visar exempel på avancerade grafiska effekter och tryck på kartong. Trycksaken riktar sig till kreatörer inom förpackningar och grafiskt tryck.

Demonstrationsfoldern "Creating an artistic vision on paperboard”, visar en omfattande uppsättning specialeffekter, från olika varmfolieringstekniker till mycket krävande mikroprägling. Den visar olika metoder att skapa metalliskt utseende, allt från billigare och enklare till dyrare och detaljerade såsom varmfoliestämpling med pålagt tryck, varmfoliering i guld och silver kombinerat med prägling samt även en tydlig holografisk varmfoliering på tryck med flerskiktsprägling.

– För att återge en konstnärlig idé behövs kartong med utmärkta tryck- och konverteringsegenskaper, vilket krävs för att skapa ett realistiskt resultat. Det här arbetet är ett synligt bevis på att vår falskartong kan utmana SBS-kartong för grafiska ändamål, säger Marko Leiviskä, Graphic Packaging Designer, Metsä Board.

– Broschyren utmanar traditionella tryckmetoder. Ett bra exempel är uppfattningen att man behöver UV-färger och UV-offset för att trycka på folie. Väljs rätt folie går det att trycka på den i vanlig våtoffset.

– Vår ambitionsnivå var verkligen hög när vi utformade och producerade broschyren. För att visa alla möjligheter körde vi 26 passager för att uppnå alla effekter vi ville visa, sammanfattar Marko Leiviskä.

Exemplar fås genom att kontakta Metsä Boards lokala säljkontor.

Artikeln är en del av vårt tema om Design.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095