23948sdkhjf

Gör förvärv i Norge

Christian Berner Tech Trade förvärvar norska Empakk AS.

Christian Berner Tech Trade har förvärvat norska Empakk AS, ett bolag som marknadsför och säljer lösningar för förpackning, lagring och transport av mat i offentlig och privat regi på den norska marknaden.

— Att förvärva ett välskött bolag inom förpackning kompletterar Christian Berners erbjudande mycket väl. Empakk AS har lång erfarenhet och är en av Norges ledande leverantörer av förpackningslösningar inom livsmedelsbranschen. Färdiglagad mat är en växande nisch och Empakk AS har haft god tillväxt de senaste åren, säger Bo Söderqvist, VD och koncernchef för Christian Berner Tech Trade.

Empakk AS har sitt säte i Fredrikstad och omsatte 2019 47,3 MNOK med ett EBITDA-resultat om 4,8 MNOK. Vid utgången av 2019 hade företaget 15 anställda. Köpeskillingen uppgår till 30,0 MNOK på skuldfri basis och en tilläggsköpeskilling om 5,0 MNOK kan falla ut baserat på resultatet 2020–2021.

— Jag brinner för förpackningslösningar och det blir utvecklande och roligt att bli en del av Christian Bernerkoncernen. Förväntningen är att vi kan växa och fortsätta hjälpa våra kunder med anpassade lösningar inom livsmedelshantering i Norge, säger Kjell-Håvard Liane, VD och tidigare ägare av Empakk AS.

Övertaget skedde per den 1 oktober 2020. Empakk AS kommer att bedriva sin verksamhet som ett eget fristående bolag inom koncernens affärsområde Process & Miljö. VD för Christian Berner AS, Herman Thon, blir efter övertagandet ordförande i Empakk AS.

Christian Berners verksamhet i Norge kommer efter genomförd transaktion att ha en omsättning på ca 130 MNOK och baserat på 2019, 10,7 MNOK i EBITDA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094