23948sdkhjf

Hållbara förpackningar lockade storpublik

PACK@Lunch med Stora Enso blev en formidabel succé. Med över 400 anmälda till webinariet följde 313 deltagare presentationerna från Stora Enso live. Övriga har chansen att se den inspelade versionen på Packmarknadens event PACK@lunch.

"Hållbara förpackningslösningar - en konkurrensfördel" var temat för PACK@lunch fredag den 23 oktober med Stora Enso. Moderator Per-Stefan Gersbro höll inledningsvis en kort presentation som ramade in ämnet.

– Förpackningsbranschen drivs av ett antal globala megatrender. Att minska plast och ersätta fossilbaserade produkter med förnybara är en av dem och blir allt viktigare. Krafterna bakom besluten skiftar något, men kan sammanfattas med två ord, klimat och miljö.

– Genom att ersätta plastförpackningar med mer hållbara alternativ och material kan livsmedelsföretagen öka sina vinster och minska svinnet, fördelar som påverkar både miljö och ekonomi för företag och konsumenter, sa Per-Stefan.

Därefter tog talarna från Stora Enso vid, som befann sig på olika platser, dels på kontoret i Jönköping och dels på kontoret i Stockholm.

Karl Axnäs, Senior innovation & Business Development Manager, Stora Enso, berättade hur fiberbaserade material jämfört med plast kan skapa mindre svinn, till förmån för både produktion och miljö, samt hur hållbara förpackningslösningar kan minska kostnaderna för produktion, arbetskraft, transport och återvinning.

Därefter gav Daniel Örengård, Sales Manager Packaging Automation, Stora Enso en inblick i hur de hjälper sina kunder att öka sin produktionseffektivitet och minska sina kostnader. Effektiv förpackningsprocess och automatiserad förpackningslinje är nyckeln till kostnadsbesparingar och framgång för verksamheten i sin helhet.

Och slutligen presenterade Niki Jennische, Business Director Packaging Components, Stora Enso det nya materialet DuraSense – ett grönt, kostnadseffektiv och mångsidigt material, som har utvecklats för att matcha och överträffa konventionell plast. Materialet lämpar sig för en mängd olika formsprutade produkter. Man kan, genom att byta råmaterial i sin formspruta, få ner CO2 avtrycket med upp till 80 procent.

Webinariet avslutades med en frågestund modererad av Per-Stefan Gersbro. Missade du PACK@lunch med Stora Enso. Se den här:

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11