23948sdkhjf

Avery Dennison bildar konsortium

Ny organisation för återvinning av spillmaterial från etikettering.

Avery Dennison, ledande leverantör av självhäftande etiketter, bildar ett nytt konsortium för att driva på utvecklingen för att återvinna spillmaterial som matrispapper och releaseliner från sina kunder. Det nya konsortiet har fått namnet CELAB - Circular Economy for Labels.

För närvarande återvinns endast 52 procent av matris - och bärarpapper globalt. CELAB vill driva på utvecklingen mot ökad cirkularitet för etiketter som produkt över hela världen. Detta överensstämmer med Avery Dennisons hållbarhetsåtaganden för avfall, inklusive 2025-målet för att säkerställa att dess egen verksamhet kommer att vara 95% deponi-fri, att 75% av företagets eget spill återanvänds och att företaget hjälper sina kunder att minska avfallet från Avery Dennison-produkter med 70 %.

– Samarbete är kärnan i vår hållbarhetsvision. Detta markerar vår första branschövergripande insats för att arbeta tillsammans och vi lär oss mycket. I en konkurrensutsatt miljö är det inte alltid så enkelt, men CELAB är förkroppsligandet av hur delade mål kan nå över en hel värdekedja för att driva industrin framåt mot cirkularitet, säger Renae Kezar, Sr. Director, Global Leader, Sustainability, Label och Graphic Materials, Avery Dennison.

Avery Dennisons deltagande som grundande styrkommittémedlem i CELAB är en del av företagets strategiska åtaganden för cirkularitet - att inte bara lansera produkter som främjar återvinning utan också ta ansvar för avfallet som genereras som ett resultat av tillverkning av etiketter, inklusive avfall hos kunder och slutanvändare eller CPG.

CELAB blir den övergripande organisationen för Avery Dennisons idag flertaliga projekt inom AD Circular Program. Just nu pågår står återvinningsprogram med företaget som initiativtagare i flera världsdelar, bland annat RoadRunner Recycling i Nordamerika, samarbete med företagen EcoBlue i Tahailand och Lvhuan i Kina, i Europa samarbete med Romei Replastics och i Latin Amerika med företag som Boomera och Polpel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079