23948sdkhjf

Amazons svenska sajt lanserad

Efter år och månader av spekulationer så är nu Amazons svenska sajt lanserad, något som också e-handelsjätten bekräftade var på gång i början av augusti.

På förstasidan möts kunderna av "fira lanseringen med oss" och enligt Amazon fler än 30 produktkategorier som bland annat babyprodukter, Bygg, el och verktyg, böcker, elektronik filmer och TV men också fordon, hem och kök, husdjurstillbehör, hälsa, vård & hushåll, Industriella verktyg & produkter, kontorsprodukter och mode.

Svenska varumärken på sajten är bland andra Electrolux, Lagerhaus, OBH Nordica, Ellos, BRIO, Bonnierförlagen och Ifö.

”Vi är glada över att slå upp dörrarna för Amazon.se och erbjuda svenska konsumenter ett urval på fler än 150 miljoner produkter, varav tiotusentals kommer från lokala svenska företag”, säger Alex Ootes, vice president, European expansion på Amazon.

Han lovar vidare att utbudet ska byggas på.

”Idag markerar bara startskottet för Amazon.se, vi kommer att arbeta hårt för att vinna svenska konsumenters förtroende genom att bygga vidare på produktutbudet, hålla låga priser och erbjuda en bekväm shoppingupplevelse de kan lita på.”

Som enda leveransalternativ finns Postnord och fri frakt erbjuds vi köp över 229 kronor för artiklar som benämns som kvalificerade, vilket är artiklar som säljs av och fraktas från Amazon och artiklar som säljs av Marketplace-säljare, men som fraktas från Amazon.

Amazons svenska lager hamnar i en 15 000 kvaratmeter lokal i Eskilstuna logistikpark i regi av  bolaget Kuehne Nagel.

Det var i slutet av augusti Amazon gick ut uppmande svenska företag och säljande partner i Sverige och övriga världen att registrera sina konton på en särskild sajt, seller central, som förberedelse inför lanseringen av den svenska sajten.

Läs också: Facket har ögonen på Amazon

”Utbud, pris och bekvämlighet kommer att vara de viktigaste drivkrafterna för användarupplevelsen på Amazon.se och här spelar svenska företag en nyckelroll”, sa Alex Ootes, vice president EU expansion på Amazon, i ett pressmeddelande, då.

.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.33