23948sdkhjf

Köper ytterligare en wellkonverterare

VPK Group köper wellkonverteraren Encase Ltd med två integrerade förpackningsanläggningar i England och en arkanläggning i Skottland. Encase kommer att integreras VPK Groups befintliga wellpappverksamhet i Storbritannien, tidigare känd som Rigid.

VPK: s wellpappverksamhet i Storbritannien och Irland, tidigare Rigid Containers som nyligen bytte  namn till VPK Packaging, har haft en imponerande och kontinuerlig årlig tillväxt sedan den kom in i VPK-koncernen 2000. Under VPK:s ägande har man investerat mer än 100 miljoner pund i divisionen. Anläggningen i Desborough har förvandlats till det brittiska flaggskeppet, medan greenfield-enheterna i Wellington och Selby gradvis har ökat kapaciteten till motsvarande nivå.

2015 stärkte man genom förvärvet av ICS Europaks i Limerick, Irland, den geografiska spridningen ytterligare. Med ett starkt fokus på tryckkapacitet av hög kvalitet har divisionerna Storbritannien och Irland ett gott rykte med höga servicekrav från kunder. 
Tidigare i år förvärvade VPK en majoritet i Corrboard UK Ltd, en ledande leverantör av wellpapp i Scunthorpe, som har en modern fabrik på 32 000 kvm utrustad med CO2-neutral produktionsprocess och en ny Fosber, 2,80 meter bred wellpappmaskin för snabba jobbyten.

Efter sammanslagningen med Encase förväntas VPK UK:s verksamheter att uppnå en årlig försäljning på mer än 200 miljoner GBP i wellpappförpackningar och ark. De sex wellpappenheter har gemensamt en årlig förbrukning av wellpapp på 300 000 ton, vilket är en stor del av den icke-integrerade återvunna wellpappförbrukningen i Storbritannien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078