23948sdkhjf

HKScan sätter tuffa förpackningsmål

HK Scan ska helt gå över till återvinningsbara förpackningar och kommer att reducera mängden plast med tusentals ton.

HKScan har siktet inställt på att göra sina förpackningar mer hållbara. Måldatum är 2025. Då ska alla företagets förpackningar vara möjliga att återvinna. Då ska också förpackningarnas klimatavtryck och plastanvändningen vara 20 procent lägre jämfört med 2019. HK Scans plastanvändning kommer som en följd av förpackningsutvecklingen att minska med flera tusen ton.

– Våra ambitiösa mål betyder att förpackningarna från många välkända varumärken, som t.ex. Scan , HK, Kariniemen och Rakvere kommer att förnyas under de kommande åren. Vi undersöker och experimenterar med nya förpackningsmaterial, minskar mängden föpackningsmaterial och säkerställer att materialen går att återvinna, säger Jalliina Järvinen-Teräsvuori, ansvarig för strategisk utveckling av förpackningar på HKScan.

Hon betonar att det primära syftet med förpackningar är att skydda livsmedel. En bra förpackning är viktigt för att kunna säkerställa kvalitet och livsmedelssäkerhet. Ändamålsenliga förpackningar bidrar också till att minska matsvinnet eftersom hållbarheten förbättras.

– Att utveckla hållbara förpackningar är inte alltid enkelt. Exempelvis kan en förpackning ge ett lägre klimatavtryck men samtidigt vara svårare att återvinna. I tillägg till våra egna mål, så drivs vårt arbete av konsumenternas förväntningar, landsspecifik lagstiftning och EU-lagstiftning samt ökande avgifter för återvinning och sophantering. Innovationer och samarbeten behövs för att göra förpackningar mer hållbara på flera plan, menar Järvinen-Teräsvuori.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079