23948sdkhjf

UPM stänger pappersbruk

UPM Kymmene stänger ett av sina pappersbuk i Finland. Vid bruket produceras främst grafiskt papper men och också bestruket papper av mekanisk massa.

UPM-Kymmene meddelar att de i mitten av december kommer att stänga pappersbruket Kaipola i Jämsä, Finland, detta efter att bolaget inte kunnat se en ekonomiskt lönsam lösning för den framtida driften.

Därmed stängs Kaipolas tre pappersmaskiner permanent, vilket totalt påverkar 448 tjänster vid bruket varav 20 personer kommer flyttas till Jämsänkoski's specialpappersverksamhet som kommer att fortsätta verksamheten med en tryckpappersmaskin samt två specialpappersmaskiner. Det hela kommer att resultera i omstruktureringskostnader på 99 miljoner euro för tredje kvartalet samt årliga besparingar på 47 miljoner euro.

Stängningen kommer att leda till en årlig minskning av 720 000 ton grafisk papperskapacitet, därav 450 000 ton tidningspapper och 270 000 ton bestruket mekaniskt papper.

Beslutet fattas efter att den globala efterfrågan på grafiskt papper har minskat konsekvent i flera år. Dessutom har COVID-19-pandemin och relaterade åtgärder orsakat en kortsiktig störning i efterfrågan och försvagat de övergripande ekonomiska utsikterna.

– De senaste veckorna har varit krävande. Brukspersonalen har tillfälligt permitterats på grund av lågt orderingång. UPM Kaipola har kompetenta team och väldrivna maskiner. Men externa faktorer gör det minst konkurrenskraftigt bland UPM: s grafiska pappersbruk. Dess lönsamhetsutsikter har försämrats permanent, säger Winfried Schaur, vVD för UPM Communication Papers.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078