23948sdkhjf

Tryckgrafisk konsult årets stipendiat

På Svenska Förpackningsgillets årsmöte,som i år hölls i digital form, delades årets Åke Sahlin Stipendie ut. Årets stipendiat är Danijela Ridic, tryckgrafisk konsult och företagare.

Danijela startade sitt företag för ett år sedan och höll nyligen en uppskattad utbildning i flexotryck - online. Hennes företag Chain Design & Print erbjuder såväl utbildning som tryckgrafisk konsultation för designbyrårer, marknadsavdelningar och tryckerier som vill lära sig mer om förpackningstryck och särskilt då med inriktning på flexotryck.

Vi får tag i Danijela direkt efter beskedet. Grattis till Åke Sahlin Stipendie. Hur känns det?

– Åh, tack jag blev jätteglad. Det var lite överraskade men desto mer välkommet. Stipendiet ska jag använda för att finansiera en utbildning jag själv vill gå. Den heter FIRST Implementation Specialist Certification (Level III) och hålls av FTA (Fexograhipc Technical Association). Utbildningen är en onlineutbildning på 12 veckor och om jag klarar den blir jag, så vitt jag förstår, den första kvinnan i Europa med denna certifiering, säger Danijela och tillägger, det är för övrigt väldigt få som har denna certifiering.

Utbildningen börjar efter nyår och hösten har fått en flygande start med den nyligen egna genomförda flexoutbildningen, med deltagare online från både designbyråer och varumärkesföretag.

– Ja, jag har fått mycket fin respons efter utbildningen och den återkommer längre fram. Det var första gången jag höll en utbildning online och det var lite ovant i början att inte kunna se alla hela tiden, och prata in i en kamera, man är ju van att hela tiden vara interaktiv med deltagarna. De bidrog själva med bra frågor och det är viktigt för att få ut så mycket som möjligt av min kunskap, säger Danijela.

Just nu har hon fullt upp.

– Hösten och vintern blir intensiv. Just denna veckan börjar jag själv en träning/utbildning som går ut på att implementera ett flöde och arbetsprocess som gör att vi på smidigare sätt kan komma närmare i färgerna oavsett vilken tryckteknik, färgtyp eller substrat man använder. Detta ska bli super spännande och kul och examensprov på fredag. Mer info om just detta kommer och jag ska lansera nyheten när jag är klar, säger Danijela.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078