23948sdkhjf

DS Smith lanserar Now and Next

DS Smith lanserar sin nya hållbarhetsvision och strategi, Now and Next, som stipulerar ambitiösa mål och åtaganden för nästa decennium. Genom Now and Next vill DS Smith fortsätta att fokusera på övergången till en cirkulär ekonomi.

Läs också: DS Smith når globala hållbarhetsmål

– Now and Next Sustainability Strategy fokuserar på att sluta cirkeln genom bättre design, skydd av naturresurser, minskning av avfall och föroreningar och genom att möjliggöra för människor att leda övergången till en cirkulär ekonomi, säger Miles Roberts, Group CEO i DS Smith.

Ur målsättningarna:

Sluta cirkeln genom bättre design - År 2023 kommer DS Smith att tillverka 100% återanvändbara eller återvinningsbar förpackningar och målet är att alla förpackningar till 2030 ska återvinnas eller återanvändas.

Skydda naturresurser genom att utnyttja fibrer optimalt - Fram till 2025 kommer DS Smith att optimera fiberanvändningen för enskilda försörjningskedjor i 100 % av nya förpackningsupplösningar och 2030 syftar den till att optimera varje fiber för varje försörjningskedja.

Läs också: 2025 ska alla deras förpackningar vara återanvändnings- eller återvinningsbara

Minska avfall och föroreningar genom cirkulära lösningar - År 2025 ska 1 miljard förpackningar av problemplast ha tagits bort från stormarknadens hyllor, 250 000 lastbilar tagits bort från vägarna och samarbete ske för att tillsammans med partners hitta lösningar för ”svår att återvinna” förpackningar. Samtidigt syftar man till 2030 att använda förpackningar och återvinning för att möjliggöra cirkulär ekonomi genom att ersätta problematiska plastförpackningar, minska koldioxidutsläpp i kundledet och eliminera avfall från konsumentförpackningar.

Att möjliggöra för människor att leda övergången till en cirkulär ekonomi - År 2025 kommer man att engagera 100 % av sin personal i cirkulär ekonomi och 2030 engagera 5 miljoner människor i cirkulär ekonomi och cirkulär livsstil.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078