23948sdkhjf

Först med tråg av träfiber 

Varumärket PURE lanserar nya generationens färdigrätter i en träfiberförpackning.

Varumärket PURE bryter ny mark i färdigmatshyllan. Vecka 40 lanseras PURE med sin serie asiatiska favoriträtter i träförpackningar hos ICA, Coop, Hemköp och Willys. 
Varumärket blir därmed först i Sverige att lansera kylda färdigrätter med bra hållbarhet som på allvar minskar mängden plast i hyllan.

– I den kylda färdigmatshyllan finns det mängder av färdigrätter men hittills inga alternativ som kombinerar färdigmat av hög kvalitet med lång hållbarhet och klimatsmarta träförpackningar. Därför känns det otroligt bra att lansera PURE som erbjuder just vällagade färdigrätter med bra hållbarhet som drastiskt minskar plastförbrukningen så som PURE’s rätter i träfibertråg gör, säger Michel Tops VD för Tops Foods och ägare av PURE.

I tillagningen använder PURE en patenterad tillagningsmetod som sätter råvarornas smak och kvalitet i fokus. Råvaror som grönsaker är känsliga för hög temperatur kombinerat med lång koktid, eftersom de då tappar smak- och näringsämnen. Genom kort och exakt upphettning med hänsyn till maträttens olika komponenter lyckas PURE’s tillagningsmetod bevara råvarornas smak, färg, textur och näringsämnen.

– Detta ger PURE’s rätter en god hemlagad kvalitet samtidigt som de får bra hållbarhet utan adderade konserveringsmedel. Perfekta för den som vill kunna gå till mataffären och köpa en rätt lika god som en nylagad take-away och dessutom i en klimatsmart förpackning, säger Tobias Wikström, VD för FoodBroker International, som sköter PURE’s försäljning, distribution och marknadsföring på den svenska marknaden.

Den patenterade tillagningsmetoden är också vad som gör det möjligt att producera rätterna direkt i sitt träfibertråg. Enligt PURE är man ensam på den svenska marknaden att använda en tillagningsteknik som gör storskalig tillagning av färdigrätter i träfibertråg möjlig.

FoodBroker International anser att plastkonsumtionen är ett av våra största miljöproblem och de menar att när intresset att minska plastkonsumtionen är större än någonsin finns förvånansvärt få plastbantade förpackningsalternativ i färdigrättshyllan. Detta vill PURE ändra på och har därför skapat en förpackning som består av hela 85% återvinningsbara träfiber och bara 15% plast.

Den hållbara träfiberförpackningen är designad så att man enkelt kan separera den skyddande plastfilmen från trätrågets insida när rätten är uppäten. På så sätt underlättar man för konsumenten att källsortera förpackningen helt och hållet. Som ett ytterligare led i ett cirkulärt hållbarhetstänk planteras två nya träd för varje träd som används till produktionen av förpackningarna.

PURE-serien består av: Chicken Tikka Masala, Chicken Red Curry, Chicken Sweet & Sour och Chicken Green Curry. Rätterna värms i mikro på bara 3 minuter och lunch eller middag med en portionsstorlek på 400 g. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078