23948sdkhjf

Pallar som konst på Stockholmsfestival

Konstnären Lisa Trogen Devgun ställer ut med produkter från Schoeller Allibert på INDEX årliga festival som började idag den 17 septemper och pågår till på lördag i Stockholm.

Årets festival presenterar ett program med föreläsningar, workshops och event kring ämnet distribution.

Temat ”Leaking Containers” visar hur distribution kan tolkas av konstnärer, baserat i Index 40-åriga historia, både som distribuerad behållare i form av ett konstmagasin och som en fysisk utställningsyta med ett konceptuellt fokus.

Festivalen inbjuder till samtal i många riktningar och kontakter mellan artistiska infrastrukturer och modeller för rörelse och information. Ett tre dagar långt program cirkulerar runt läckande behållare av distribuerande bilder, ord och övningar.

Konstnären Lisa Trogen Devgun visar också upp sina nya verk och installationer på flera ställen under festivaldagarna.

– Jag verkar med min konst inom ”ready made”, dvs jag visar upp objekt som fyller en viktig funktion i vardagen, berättar Lisa.

– Exempelvis plastpallar, plastbackar och containers av olika slag. Jag har jobbat med Schoeller Alliberts produkter i över 5 år nu och jag är fortfarande lika fascinerad av dem.

– De beskriver mycket väl ett system som finns över hela världen, men som inte syns, utan bara finns där och fungerar.

– Produkterna slussas runt i ett mer eller mindre slutet system och pausar aldrig, förutom när något blir trasigt eller tjänat ut, fortsätter Lisa. Då kan man upptäcka den där pallen eller lådan som är ställd till sidan.

– I utställningen här på Index försöker jag att ”frysa” flödet för att få till en interaktion från en mänsklig hand, likt en åkallan av manuellt arbete, för att därefter sätta fart på flödet igen, avslutar Lisa.

– Vi har jobbat med Lisa i många år och försett henne med produkter av olika slag till hennes utställningar, säger Gabriel Persson som är försäljningschef för Schoeller Allibert i Sverige.

– Vi tycker att hon gör ett fantastiskt jobb och ger oss riktiga tankeställare kring vad våra produkter egentligen betyder.

– Vi är ett multinationellt företag som jobbar hårt med kvalitet, miljö och inte minst hållbarhet, fortsätter Gabriel.

Exempelvis har Schoeller Allibert certifierade processer för att återvinna uttjänta plastemballage från såväl livsmedelsindustrin som övriga branscher. Plastemballagen mals ner och nya plastemballage tillverkas från det malda materialet.

– Ett kretslopp som vi är väldigt stolta över, säger Gabriel. Därför är det väldigt kul att Lisa vill använda sig av just våra plastprodukter. Det gör oss stolta, avslutar Gabriel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.187