23948sdkhjf

AI i linerlinjen

Integrerad artificiell intelligens ger jämnare kvalitet vid Metsä Board Kemi.

Metsä Board, europeisk ledande producent av premiumkartong av färskfiber och ingår i Metsä Group, använder det senaste inom artificiell intelligens vid bruket i Kemi för att förbättra körbarheten av sin vita kraftliner i en kunds wellpapplinje.

Metsä Board ska samarbeta med DS Smith, en ledande wellpapptillverkare med verksamhet i 37 länder. Analyslösningar och teknologi levereras av Valmet, ledande global utvecklare och tillverkare av processteknik, automation och tjänster för massa-, pappers- och energibranscherna.

– Vår strävan är att kontinuerligt vidareutveckla våra kartong- och linerkvaliteters höga prestanda. Vid produktion av kartong och liner är det flera kvalitetsparametrar som måste balanseras mot varandra. Med data direkt från kundens konverteringslinjer kan vi hitta den optimala kombinationen. Dessutom kan vi följa leveranskedjans påverkan på kvalitetsegenskaper, exempelvis linerns fukthalt under transporten, säger Ari Kiviranta, SVP Development hos Metsä Board.

Ifjol började Metsä Board Kyro använda artificiell intelligens för kvalitetsstyrning av sin falskartongmaskin. Metsä Board fortsätter att undersöka olika möjligheter att implementera artificiell intelligens i andra produktionslinjer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094