23948sdkhjf

Dryckesbranschen återvinner allt mer

Den svenska dryckesbranschen använder mer återvunnet material i sina förpackningar än tidigare. Det framkommer i den andra rapporten från Dryckesbranschens Klimatinitativ, ett initiativ där 43 företag som står för 80 procent av Systembolagets dryckesvolymer ingår.

I rapporten framgår det bland annat att mängden återvunnet material som används av företagen ökat. Nu består 62 procent av den totala förpackningsvikten av återvunnet material vilket innebär en ökning med sex procentenheter jämfört med året innan.

I rapporten konstateras det också att förpackningsmaterial och godstransporter står för den absolut största delen av utsläppen. För bryggerier står förpackningar för 60 procent av utsläppen och för importörer är siffran 61 procent. På andraplats för bryggerierna är det nedkylning och uppvärmning med 22 procent av utsläppen och för importörerna är det inte oväntat transporterna som står för 26 procent.

– Det är min övertygelse att samverkan stärker företagen och oss som bransch. Tillsammans får vi större genomslag och visar att klimatfrågan står högt på dagordningen. Årets rapport pekar ut var vi behöver lägga stort fokus framöver, säger Anna-Karin Fondberg, vd Sveriges Bryggerier i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nestlé tar nästa hållbara steg kring Zoégas kaffeförpackningar
Snabbt skifte från plast kan ge ökad materialförbrukning! Hallå där, Annica Eldh!
Satsade 75 miljoner - nu är maskinen igång
Etikettinspektören lanseras lagom till mässan
2,5 miljoner ton förpackningar till återvinning senaste fem åren
Superhala filmen förhindrar skador i transporten
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.109