23948sdkhjf

Smurfit Kappa passerar milstolpe

Smurfit Kappas Vitop-kran passerar 5 miljarder sålda enheter.

Smurfit Kappa är en ledande leverantör av Bag-in-Box-förpackningar och har sett volymerna av sin Vitop-kran passera nivån fem miljarder sålda enheter. Vitop-kranen är en integrerad del av Smurfit Kappas Bag-in-Box-sortiment, en samling hållbara förpackningslösningar för flytande och semi-flytande produkter.

Smurfit Kappa har sett en kraftig ökning av efterfrågan på dess Bag-in-Box-produkter de senaste åren. Bag-in-Box-sortimentet användes ursprungligen främst för vin, men har utvidgats till att även omfatta lösningar för ett brett utbud av livsmedelsprodukter, som t ex fruktjuice, vatten, mejeriprodukter, olivolja och produkter som tvättmedel och motorolja.

– Framgången för våra Vitop-kranar har utvecklats och vuxit med tiden sedan produkten såg dagens ljus 1989. Sedan dess har vi fortsatt att utveckla designen, drivit produktinnovationen och vi testar hela tiden nya material och tekniker, säger Didier Pontcharraud, CEO för Vitop.

Bag-in-Box-produkterna har ett lågt koldioxidavtryck under hela förpackningens livscykel tack vare den effektiva användningen av material och resurser. Det har gjorts en rad hållbara innovationer av produktsortimentet hittills, inklusive en minskning av tjockleken på påsarna i lådorna samt införandet av en mer kompakt Vitop-kran. Ett speciellt Bag-in-Box-team med inriktning på cirkulär ekonomi har också undersökt ytterligare produktinnovationer inklusive införandet av biobaserade råvaror.

– Genom att använda erfarenheten och expertisen vid våra nio Bag-in-Box-anläggningar runt om i Europa och Amerika tillverkar vi en produkt med enastående prestanda; det är detta som i sin tur har lett till att vi har tillverkat otroliga fem miljarder Vitop-kranar, något som vi som team är oerhört stolta över, säger Didier Pontcharraud.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141