23948sdkhjf

Boxon i Borås uppgraderar digitaltryck

Boxon fortsätter att satsa på digital tryckteknik från HP Indigo. Först i Norden med en HP Indigo 6900 uppgraderad till HP Indigo 6K.

Boxon, en av Nordens främsta förpackningsleverantörer har producerat etiketter med HP Indigo sedan många år, först med en HP Indigo 4X00, och sedan 2015 när maskinparken moderniserades med en HP Indigo WS6800.

Nu satsar Boxon vidare på digital tryckteknik från HP Indigo och blir först i Norden med en HP Indigo 6900 uppgraderad till HP Indigo 6K. Den nya tryckpressen har redan blivit levererad och installerad av Visutech och producerar för fullt på Boxons produktionsanläggning i Borås.

Under våren lanserade HP en ny produktportfölj med digitala tryckpressar och Boxons HP Indigo 6900 har uppgraderats med de senaste funktionerna som finns i modellen HP Indigo 6K.

– Med den senaste HP Indigo-teknologin i sin nya tryckpress är Boxon väl rustade för framtiden, säger Anders Wulff, Visutech.

– Spot Master är ett nytt verktyg för färgautomatisering som gör det möjligt för Boxon att få fram ett varumärkes specifika färg inom bara några minuter.

– Brand Protection innefattar flera helt nya adaptiva säkerhetslösningar för varumärkesskydd och kan ge etiketterna flera skyddslager såsom osynliga färger, unika QR koder och variabeldata samt mycket mer. Och allt kan tryckas i ett pass.

– HP Predictive Press Care är en molnbaserad HP PrintOS-applikation som optimerar och planerar in förebyggande underhåll till den mest effektiva tidpunkten, samt ger tidigt varningssignaler om förestående problem och möjliggör på så sätt att en underhållsåtgärd utförs innan ett haveri inträffar så att onödiga driftstopp undviks vilket ger en så optimal produktion.

Tillsammans med den nya tryckpressen installerades även HP:s nya printserver, HP Production Pro for Indigo Label & Packaging, en digital front end-lösning som enkelt tar hand om det mest avancerade och utmanande arbetsflödet.

– Printservern är bland annat utrustad med HP Indigos genom tiderna snabbaste RIP, som gör att Boxon kommer att kunna få igenom jobben upp till fem gånger snabbare jämfört med föregående DFE-version, säger Anders.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078