23948sdkhjf

FrontPac storsatsar i Coronatider

Investeringen innebär en fördubbling av kapaciteten.

FrontPac fortsätter sin inslagna väg att expandera verksamheten och investerar i nya maskiner. Trots Covid-19 har FrontPac haft en stor efterfrågan av förpackningar. Nu satsas 40 miljoner kronor på ny produktionsutrustning, bland annat en in-line wellpappmaskin. 

– Investeringen öppnar upp nya marknadsmöjligheter, berättar FrontPacs VD Martin Enocson.

I Arlöv tillverkas förpackningar som kunder fyller med varor runt om i Europa. För att stå starka inför framtida expansion har nu ytterligare en ny in-line wellpappmaskin beställts från Bobst i Schweiz till fabriken i Arlöv, vilket innebär en fördubbling av kapaciteten. Samtidigt beställs en anläggning som möjliggör produktion av förtryckt liner.

Detta innebär att FrontPac kan gå in på marknader för allt från e-handelsförpackningar till mer transportinriktade wellemballage. Maskinerna tas i drift under början av 2021.

– Vår kärnverksamhet är offsettryckta wellförpackningar men nu kommer vi dessutom kunna erbjuda kunder en enklare tryckmetod som är bra för stora serier. Samma utrustning kan användas för digitaltryck på rulle vilket vi tror kommer vara framtiden, säger Jesper Ladelfa, Marknads- och Säljchef på FrontPac.

De senaste åren har FrontPac förvärvat ett flertal bolag i Sverige vilket möjliggjort denna fortsatta expansion. Bolaget har på sex år fördubblat omsättningen och har siktet inställt på ytterligare en fördubbling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078