23948sdkhjf

"Spiralekonomi kan rädda jordens framtid"

Scanfill, en ledande producen av återvunnen plast, har tagit fram en film som visar ett nytt synsätt på återvinningen av plast.

Scanfill inför ett relativt nytt begrepp när vi pratar om hur använda plaster som material kan tas om hand - Spiralekonomi. Istället för att som många hittills har sett på plaståtervinning - ett cirkulärt flöde - där den använda plasten för exempelvis flaskor måste användas till att producera nya flaskor, så kan det ur ett resursperspektiv vara bättre att använda plasten till en annan ny produkt istället.

Hos Scanfill är alla plastprodukter som tjänat ut sitt syfte en värdefull råvaruresurs. 

– Plast kan rädda vår framtid och spiralekonomi skapar möjligheten för det. Genom att ta vara på material som redan finns och låta det som är skräp för en industri bli en värdefull råvara för en annan.
– Vi arbetar med spiralekonomi som ett gemensamt projekt där en använd förpackning kan återvinnas till en bildel, för att så småningom kunna bli en blomkruka för att till slut leva vidare som en designerstol, säger Oscar Hugoson, vVD i Scanfill.

I en film visar Scanfill vilka möjligheter som ges av ett öppet tankesätt, till skillnad från ett slutet kretslopp där en förpackning måste återvinnas till en ny förpackning.

– För oss på Scanfill är återvinning aldrig slutet på kedjan. Det är början på någonting nytt. 

Se filmen på Scanfills hemsida.

Oscar Hugoson talar på den nya förpackningskonferensen PACK&PLAST i Malmö Börshus den 12 november. Konferensen samlar en rad experter och beslutsfattare från myndigheter och industri för at diskutera plastens framtid i förpackningar.

Missa inte denna chans att skaffa dig ovärderlig kunskap om plast i förpackningar. Läs mer på PACK&PLAST.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094