23948sdkhjf

DS Smith når globala hållbarhetsmål

– Vi är stolta över att kunna meddela att vi nått tre viktiga milstolpar när det gäller global hållbarhet. Målen som sattes 2018, fokuserade på att stödja våra samhällen, minska vår energianvändning för att reducera koldioxidutsläpp och endast använda papper från hållbara källor, säger Miles Roberts, Group CEO på DS Smith.

DS Smith, ledande leverantör av hållbara förpackningslösningar, rapporterar att de har uppfyllt tre av sina milstolpar för hållbarhet 2020. Målen är en del av en bredare, långsiktig hållbarhetsstrategi.

DS Smith uppnådde en minskning av koldioxidutsläppen med 11% under 2019 jämfört med 2015 på en jämförbar basis. Man har också säkerställt att alla produktionsanläggningar, som svarar för omkring 90 % av energiförbrukningen är ISO 50001-certifierade.

– Den globala standarden möjliggör ett samordnat sätt för att övervaka framsteg mot mål, samtidigt som det säkerställer energieffektivitet och driver systematisk beteendeförändring och medvetenhet i hela verksamheten. Denna prestation är en del av ett bredare löfte om att minska koldioxidutsläppen med 30% per ton produktion till 2030, säger Miles Roberts.

Under Covid-19-pandemin har företaget byggt på sitt starka samhällsengagemang genom att lägga till stöd utöver utbildning och hållbarhetsinitiativ. Från Storbritannien till Serbien har nu alla anläggningar med mer än 50 anställda program för hjälpprojekt. Detta inkluderar åtgärder som bland annat att donera wellpappmöbler till spanska fältsjukhus och sjukvårdsutrustning till vårdpersonal i Storbritannien.

DS Smith har också uppfyllt sitt åtagande att ansvara för att 100% av den pappersfiber man använder i sina förpackningar är framtaget på ett ansvarsfullt sätt, med endast återvunnet papper eller certifierat papper. 98% av företagets förpackningar är för närvarande återanvändbara och/eller återvinningsbara, och man arbetar för att nå 100 % fram till 2025.

– Vårt syfte med” omdefiniera förpackningar för en föränderlig värld ”har aldrig känts mer passande och som en ledande leverantör av hållbara förpackningslösningar kan vi och måste göra mer för att ta itu med några av de stora utmaningarna våra samhällen och vår miljö står inför, säger Miles Roberts.

– Dessa mål bygger på hållbarhet i hela vår verksamhet och är inriktade på de områden där vi tror att vi kan göra störst skillnad; använda innovativa förpackningar för att effektivisera försörjningskedjor, minska vår miljöpåverkan och ta ansvar för våra medmänniskor och de samhällen vi arbetar i. Det är genom att leverera mot dessa, och den pågående granskningen av våra prioriteringar och mål, som vi ser för att uppnå vårt strategiska mål att leda vägen för hållbarhet.

Tillkännagivandet följer på DS Smiths senaste erkännande som ledande inom hållbarhet av ledande hållbarhetsorgan som CDP och ISS. Företaget firar också första årsdagen av sitt partnerskap med Ellen MacArthur Foundation, som det nyligen har arbetat med för att etablera Circulytics, ett nytt verktyg för mätning av cirkulär ekonomi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094