23948sdkhjf

Kartongbolaget köper ny Heidelbergare

Kartongbolaget i Helsingborg investerar i en ny offsetpress från Heidelberg. De ersätter sin Heidelberg XL75-6L från 2011 med en ny XL106-7L med såväl större format som fler antal färger.

Den nya Heidelberg-pressen har en långt mer driven automation och 30 procent fler förinställningar. I pressen kan man trycka sju färger vilket möjliggör ett ökat färgomfång och möjlighet att simulera ett stort antal PMS-färger.

– En press som helt motsvarar våra förväntningar, och hjälper oss att utvecklas ytterligare inom vårt segment högförädlade förpackningslösningar. Med kapacitetsökningen och tekniken, kan vi fortsatt generera tillväxt och möta den ökade efterfrågan på våra produkter säger Joakim Johansson, VD för Kartongbolaget till nyhetssajten Branschkoll.

Den nya XL 106-pressen representerar den senaste presstekniken från Heidelberg och installation sker under hösten. Pressen kan köra CMYK plus tre PMS-färger, eller det man kallar ”multicolor”, som är CMYK-färgerna plus tre komplementfärger som gör att man täcker in stora delar av PMS-skalan med konventionella färger, vilket är mycket produktionsrationellt och kostnadseffektivt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062