23948sdkhjf

Får Global Achievement Award

Federico D’Annunzio, BOBST Group, har utsetts till mottagare av det prestigefyllda R. Stanton Avery Global Achievement Award 2020. 

R. Stanton Avery Global Achievement Award uppmärksammar en innovation eller idé som har bidragit till att förändra och utveckla etikettindustrin över hela världen. Priset delas ut till minne av Stan Avery och hans banbrytande anda och värderingar.

Federico D'Annunzio har varit en passionerad förespråkare för digitaliseringen av den konventionella etikettryckningsprocessen. Han kom in i etikettbranschen vid en tidpunkt då det tog två till tre timmar  att byta ett jobb på tryckpressen och kvaliteten helt avgjordes av operatörens skicklighet.

Idag, med en kombination av innovationer som d’Annunzio varit med att driva och leda, tar ett komplett jobbyte cirka en minut. Kvalitetskontrollen är fullständigt digitaliserad med ett system för övervakning av processen, register och färg, allt oberoende av operatörens skicklighet.

Som aktiv medlem i FINAT i flera år hjälpte Federico föreningen att fokusera på nya idéer och locka nya medlemmar. Han ledde inrättandet av REVO, ett team av ledande industrispelare som samarbetar för att marknadsföra och optimera tryck med utökat färgomfång i flexotryckets etikettindustri, vilket möjliggör att trycka spotfärger med ett fast sjufärgersystem utan att behöva byta färg mellan jobben.

Han hjälpte också till att etablera UVFoodSafe-gruppen, där viktiga aktörer inom industrin arbetade tillsammans för att främja bästa praxis för användning av UV-färg i indirekt kontakt med livsmedel  både på etiketter och flexibla förpackningar.

Efter förvärvet av Gidue tog Federico en roll som senior teknikinnovatör på BOBST.

Tidigare vinnare av R. Stanton Avery Global Achievement Award inkluderar: Jim DeFife från Multi-Color Corporation, Alex Knott, från Dow Chemical Company, professor Tan i PEIAC, Tomas Rink från Ritrama, Helmut Schreiner från Schreiner Group, Suzanne Zaccone från GSI Technologies och Neil McDonough från FlexCon. Priset sponsras Avery Dennison, världsledande producent av substrat för etikettproduktion.

Mike Fairley, grundare av Label Academy och ordförande för juryn i World Label Awards i vilket priset ingår, säger i en kommentar;
– Juryn enades enhälligt om att Federico D’Annunzio var ett utmärkt val för det prestigefyllda R. Stanton Avery Global Achievement Award, med stöd från alla världens hörn.

– Det som verkligen stod ut för oss var hur många av Federicos kreativa och innovativa lösningar som har påverkat designen av etikettpressar, produktivitet och prestanda i en etikettindustri satt i snabb förändring. Vi ser fram emot att hedra honom och alla våra övriga vinnare i september. 

I juryn för för årets utmärkelser ingick:  James Quirk, group managing editor, Labels & Labeling; Chris Ellison, president, FINAT; Craig Moreland, past chairman, TLMI; Greg Hrinya, editor, Label & Narrow Web; and Jean Poncet, editor-in-chief, MP MEDIAS.

Alla vinnare i World Label Awards firas vid ett speciellt tillkännagivande online i september.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063