23948sdkhjf

Optimum har köpt danska FlexoPrint

Capidea och de andra aktieägarna i FlexoPrint har sålt 100 % av aktierna i FlexoPrint till Optimum.

FlexoPrint är en av de ledande tillverkarna av självhäftande etiketter i Danmark. Optimum, uppbackade av IK Investment Partners, är en ledande aktör i Europa inom etiketter och flexibla förpackningar.

Ledningen i FlexoPrint, bestående av ordförande Svend Lynge Jørgensen, VD Lars Ole Nauta och CFO Jens Brusgaard kommer att fortsätta i sina nuvarande roller i företaget. Svend Lynge Jørgensen och Lars Ole Nauta kommer dessutom att återinvestera för att bli aktieägare i Optimum.

FlexoPrint, med huvudkontor i Randers och har 110 anställda, säljer självhäftande etiketter på de nordeuropeiska marknaderna och har ett dotterbolag i Tyskland, H&T Labelprint, en sammanslagning av H&P Etiketten GmbH och TOM Etiketten GmbH. Kundbasen består bland annat av producenter av mat och dryck, större detaljhandelskedjor och grossister av etikettlösningar.

Koncernen har produktionsanläggningar i Randers, Danmark samt Salzbergen, Tyskland. DES Labels ApS och den 50% ägda TJ-partneren - Tryk I / S fortsätter som en del av koncernen, som nu ägs av Optimum.

FlexoPrint har haft en positiv utveckling de senaste åren och bland annat investerat i digitaltryck och genomfört ett förvärv i Tyskland. Man har också utvecklat kundrelaterade IT-system och lanserat initiativ för att minska kundens miljöavtryck. Företaget har samtidigt kunnat växa sin verksamhet på grund av sina mycket engagerade anställda och genom starka kundrelationer med ett stort kommersiellt fokus, menar Svend Lynge Jørgensen, ordförande i FlexoPrint.

– FlexoPrint har under de senaste två åren upplevt en god utveckling där vi har uppnått betydande framsteg, baserat på ett starkt och engagerat team av anställda och genom att investera i ytterligare kapacitet, säger Svend Lynge Jørgensen, ordförande i FlexoPrint.

VD Lars Ole Nauta tillägger;

– Med en ny och dedikerad ägare kan vi fortsätta den positiva utvecklingen, baserat på vår nuvarande stiftelse i Randers och Tyskland. Vi kommer tillsammans med Optimum, som har en stark position i Benelux, att ytterligare stärka vår närvaro internationellt till förmån för våra anställda och kunder.

– FlexoPrint-gruppen har upplevt en stark utveckling under vår ägarperiod och vi är glada över att företaget kommer att fortsätta som en nordeuropeisk plattform i ett starkt europeiskt företag som Optimum, säger Henrik Normann Karlsen, Partner i Capidea

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.081